Dolar

32,4508

Euro

34,7317

Altın

2.478,81

Bist

9.530,47

Dedesi: Gitmeyin dedim, beni dinlemediler

Botun batması sonucu cansız bedenleri sahile vuran Aylan Kurdi ile Galip Kurdi'nin dedesi konuştu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 01:44:36

Dedesi: Gitmeyin dedim, beni dinlemediler

Yurtdışına kaçak yollarla gitmek üzereyken botun batması sonucu Bodrum'da cansız bedenleri sahile vuran Suriyeli Aylan Kurdi ile Galip Kurdi'nin dedesi Şeho Şen Kurdi 'Torunlarımın sahile vurmuş cesetlerini görünce içim parçalandı' dedi.

Radikal'in haberine göre; Bodrum'da cansız bedenleri sahile vuran Aylan Kurdi ile Galip Kurdi'nin dedesi Şeho Şen Kurdi, “Yaşananlara ve torunlarımın ölümüne ne desem az olur. O kadar ısrar ettim. Gitmeyin, Kobani'ye geri dönün dedim. Ancak beni dinlemediler. Damadım Abdullah ısrarla Almanya'ya gideceklerini söyledi. Torunlarımın sahile vurmuş cesetlerini görünce içim parçalandı'' dedi.

“KİŞİ BAŞI 2 BİN EURO VERDİLER"

2014 yılında IŞİD'in Kobani'ye yaptığı saldırı sırasında kızı ve ailesininTürkiye 'ye geldiğini söyleyen Şeho Şen Kurdi ailesinin Avrupa 'ya gitme isteğini, “Ben Reyhan'ın babasıyım. Reyhan ile Abdullah 5 yıl önce evlendi. Eylül 2014 yılında IŞİD Kobani'ye saldırdı. Kızıma çocuklarını alarak Kobani'ye gitmesini söyledim. O sırada ben yaralandığım için Kobani'de kalmak zorunda kaldım. Kızım eşi ve iki çocuğuyla Kobani'den Türkiye'ye geçti. Bir süre Suruç'ta kaldılar. IŞİD saldırılarında ailemizden 12 kişi hayatını kaybedince damadım ve kızım Türkiye'ye gelmemeye karar verdiler. Yaklaşık üç y önce kızım Almanya'ya gitmekten bahsetti. Ben de onlara gitmelerinin doğru olmadığını söyledim. Ardından kızım altınlarının bir kısmını bozdurğunu ve Euro'ya çevirdiğini söyledi. Bana kişi başı 2 bin Euro karşılığında güvenli olarak Kobani'ye geçebileceklerini söyledi.'' sözleriyle aktardı.

"BABA, ŞANSIMIZI DENEMEK İSTİYORUM"

Yola çıkmadan bir gün önce kızıyla konuştuğunu söyleyen Kurdi sözlerine şöyle devam etti:

“Kızıma gitmeyin Kobani'ye geri dönün dedim. En son yola çıkmadan bir gün önce gece saat 12 sıralarında konuştuk. Kızıma, 'Gitmeyin. Artık Kobani daha güvenli. Kobani'ye dönün' dedim. O da bana ‘baba bu kez şansımızı denemek istiyoruz. Eğer Avrupa'ya geçemezsek artık Kobani'ye geri döneriz' dedi. Daha sonra Galip'le konuştum. Galip bana,‘dede ben senin yanına gelmek istiyorum' dedi. Daha sonra yola çıktılar. Bir kere daha aradım. Denizin üzerinde olduklarını ve onlar gibi birçok insanın teknede olduğunu söyledi. Bir daha kendilerine ulaşamadım. Dün torunlarımın sahile vurmuş cesetlerini görünce içim parçalandı. Hem torunlarımı hem de kızımı kaybettim. Eniştemi arayıp kızımla torunlarımın cenazesinin Kobani'ye getirilmesini istedim. Şimdi kızım ve torunlarım Kobani'de defnedilecek,”

Haber Ara