Dolar

32,3776

Euro

35,0228

Altın

2.325,48

Bist

9.088,71

Davutoğlu'ndan son seçim anketi

Başbakan Davutoğlu, katıldığı canlı yayın programında masasındaki son anket sonuçlarını açıkladı...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-03 06:28:29

Davutoğlu'ndan son seçim anketi

7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon hükümetinin henüz kurulmaması nedeniyle erken seçim söylentileri de konuşulmaya devam ediyor. Kanal7 ekranlarında yayınlanan İskele Sancak programında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, masasındaki son anket çalışmalarının sonuçlarını paylaştı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İskele Sancak programında Mehmet Acet'in soruları cevapladı. Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçimi ve koalisyon seçenekleri üzerine önemli açıklamalarda bulundu. 7 Haziran seçimlerinden sonra yapılan anket rakamlarını paylaşan Davutoğlu, "Anketlerde yüzde 41'in üzerinde sonuçlar çıkıyor" dedi.

KOALİSYON MU ERKEN SEÇİM Mİ?

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim istediğine yönelik analizler bulunduğu hatırlatılarak yapılan "Pekala gönlünüzden bu geçiyor ve saklıyor da olabilirsiniz. Sonuçta bu süreç her halükarda yaşanacak" değerlendirmesi üzerine, "Ben her şeyi yaparım, millete saygısızlık yapmam. Benim gönlümden ne geçtiği değil, milletin gönlünden ne geçtiği önemli. Millet bize 'Hükümet kur' dedi. Ben tutup da millete dönüp, 'Ya sen hata yaptın, haddini bil. Bize niye böyle dedin?' demem. Milletin dediğini yapmaya çalışırım. Ama karşı taraf yapmıyor da. Sonuçta erken seçime gideceksek, onun kararını da millet takdir eder, ben takdir etmem. Giderken psikolojik olarak da zihinsel olarak da siyaset planlaması anlamında da hazırlıklı gideriz, konuşuruz. Nihayet bu bir uzlaşı meselesidir. Uzlaşamazsak gerekçesi biz olmayız" diye konuştu.

KOALİSYON ÇALIŞMALARI

İlk turda bütün siyasi partilerle görüşeceğiz. Herkesin sürecin bir parçası olduğu bir süreç olmalı. Halkın oy verdiği hiç bir partiyi sürecin dışında bırakmayız. Birileri  sürecin dışında kalmak isterse o kendi seçeneği olacaktır.

BAKANLIKLARIN PAYLAŞIMI

Psikolojik ortam hazırlandığı zaman, ilkesel çerçeve oturduğunda bakanlıkların dağılımının problem olmaktan çıkacağını belirten Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

Koalisyonu güç paylaşımı olarak görmemek gerekiyor. İlkesel çerçeve oturduğu zaman ve güven sağlandığı zaman bakanlıkların dağılımında bir sorun olmaz. Elbetteki paylaşım adaletli olması gerekiyor. Milletin vermediği hiç bir şeyi biz kimseye vermeyiz. Millet bize yüzde 40 verdiyse bu sizin gücünüz oluyor. CHP'nin dönüşümlü başbakanlık planı matematiği de psikolojiye de aykırı.

AK PARTİ KONGRESİ NE ZAMAN OLACAK?

Şuan için ilk gündemimiz Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması. İlk önce ülkemizin geleceği için atacağımız adamları atalım daha sonra demokrasi şenliği şeklinde kongremizi yaparız. 

DAVUTOĞLU'NUN MASASINDAKİ SON ANKET

7 Haziran seçimleri ardından yapılan son anket rakamlarını paylaşan Davutoğlu"Seçimlerden sonra yaptırdığımız anketlerde düzenli bir yükseliş var. Yüzde 41'in üzerinde çıkıyor sonuçlar." dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara