Dolar

32,3331

Euro

35,1182

Altın

2.302,25

Bist

9.079,97

Davutoğlu'ndan seçim mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı iftar yemeğinde 'seçimler Türkiye'nin zaafını değil gücünü gösterdi' dedi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-02 00:03:59

Davutoğlu'ndan seçim mesajı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezinde Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen iftar yemeğinde büyükelçilerle bir araya geldi. 

Davutoğlu burada yaptığı konuşmada, ramazanın önemini dile getirerek, bu ayın empati ve muhasebe kavramlarıyla ifade edildiğini söyledi.

Büyükelçilerden bunları kendi ülkelerinde de anlatmalarını isteyen Davutoğlu, uluslararası medyanın Türkiye'nin takip ettiği bu insancıl politikayı görmeyip, Türkiye'yi ağır ithamlarla suçlama cüretine yönelebildiklerini söyledi.

Empati yaparak, her bir Iraklı ve Suriyelinin acısını yüreğinde hissettiğini anlatan Davutoğlu, "Nasıl propaganda yapılırsa yapılsın bizler hiçbir zaman kapımıza gelen mazlumlara kapıyı kapatmayacağız. Bedeli ne olursa olsun ve karşılığında ne tür zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım bu onurlu katkıyı, desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

"Barış bir içinde insanlık için çalışmalıyız"

Suriye'nin 5 ramazandır huzur içerisinde olmadığını, Ukrayna'da da insanların uzun zamandır barış ortamında birlikte yaşama imkanından uzak olduklarına dikkati çeken Davutoğlu, "Hhepimiz her şeyden önce etnik, dini, mezhebi kimliklerimizin ötesinde insan olarak hep beraber bir muhasebe yapmak, yılda bir kez ramazanda bu muhasebeyle bir sonraki yılda daha acısız bir dünya daha barış içinde bir insanlık alemi kurmak için birlikte çalışmanın yollarına bakmalıyız" diye konuştu.

"Seçimler Türkiye'nin gücünü ortaya koydu"

Milletvekili Genel Seçimlerinin, Türkiye'de demokrasinin sağlam temellere oturduğunu ortaya koyduğuna işaret eden Davutoğlu, "7 Haziran seçimleri Türkiye'nin zaafını değil gücünü gösterdi, demokrasinin ne kadar sağlam temellere oturduğunu gösterdi" dedi.

Haber Ara