Dolar

32,5874

Euro

34,8010

Altın

2.510,25

Bist

9.693,46

Davutoğlu'ndan beklenen açıklama geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim hükümetiyle ilgili beklenen kritik açıklamayı yaptı. Davutoğlu, 'Bugün öğleden sonra inşallah Cumhurbaşkanımıza yeni hükümetimizi de takdim edeceğim' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 12:55:42

Davutoğlu'ndan beklenen açıklama geldi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bugün öğleden sonra inşallah Cumhurbaşkanımıza yeni hükümetimizi de takdim edeceğim, bir anlamda erken seçime gidiş startının en somut adımları da atılmış olacak.

Önümüze çıkan engelleri aşmaya kararlayız. Mademki Anadolu ortak diyardır önce buranın toparlanması gerek. Bizim milli birlik kardeşlik derken bir arada yaşayanların omuz omuza bir araya gelecekleri bir Türkiye dedik. Özgürlük alanlarını genişlettik. Bütün engelleri birer birer kaldırdık. Bu zulüm ve yasakları kaldırdık. Bizi otorite ve baskı ile özdeşleştirmeye çalışanlar 2002 Türkiye'si ile karşılaştırsınlar.

"Çökmedik çökmeyeceğiz"

Özgürlük Türkülerinin yerini Ortadoğu coğrafyasında ağıtlar aldı. Biz barış ve özgürlük için, kadım değerlerimizi dünyaya anlatmak için yola çıktık onlar zulüm için yola çıktı. Baktılar ki Türkiye'yi durdurmadan bu gidişi durdurmak mümkün değil bize karşı harekete geçtiler. Yaşananlara bakın Türkiye yükselişinin ardından bir fetret devri, diz çöktür, kafa karışıklığı yaşatmak istediler. Dik durduk, bizden rahatsız olanların oluşturduğu büyük koalisyonla mücadele ederek 7 Haziran'a geldik. Çökmedik çökmeyeceğiz. Zannettiler ki AK Parti kadrolarının zihnine karanlık düşer zihnimiz ak Allah'ın izni ile.

"Biz onları o çakallara bırakmayız"

Bugün Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim hükümet ile de geçici bir hükümet havasında çalışmayacağız. Hani 'bu geçici bir hükümettir, tam da puslu havadır, puslu havalarda meydana çıkalım' diyen çakallar varsa hiç hesap etmesinler biz onları o çakallara bırakmayız bu meydanları.

 

"4 yıllık hükümet gibi çalışacağız"

Büyük güçler kendi içlerinde muhasebe hissederler ama hiçbir zaman baş eğmezler. 1 Kasım'a da giderken sanki 4 yıllık hükümet gibi çalışacağız. Milletimiz bu anlamda rahat etsin. Kurucu ilkelerimize halel getiren uygulamalara izin vermedik. Bizim kurucu değerlerimizi yaşatmak hepimizin görevidir. Bizim kurucu değerlerimizde kibir, lüks, şatafat yoktur, hayat standartlarını siyaseti görünce değiştirenlerin bu davada yeri yoktur. Şu ve ya bu makama gelince eşini dostunu oralara dolduranın aramızda yeri yoktur. Erdemliler hareketi olarak neler öne çıkarılmışsa onu savunacağız. Bu hareket ortak bir akıl hareketi olarak devam edecek.

"Türkeş'i manevi bir lince maruz bırakanlar..."

Bugün Sayın Türkeş'e saldıranlar, iftira edenler, hakaret edenler, onun devlet adamlığı, ahlakı karşısında onu neredeyse manevi bir lince maruz bırakanlar, Sayın Bahçeli'nin görüşmemizde geri kalan 4 opsiyona, oraya giderken 5 opsiyonumuz var demiştim, 4 opsiyona da birer birer 'hayır' dediğini unutmasınlar.

Hayır ve ret politikalarını yürüttü Sayın Bahçeli. Şimdi de Sayın Türkeş'i reddediyorlar, etmeye çalışıyorlar, ihraç talebiyle. Allah aşkına, devletin ve milletin çağrısına 'evet' demiş olan kim olursa olsun, onu kim reddederse etsin, millet reddetmez.

Bu terör operasyonları seçimle ilgili diyen vicdansızlar açsınlar arşivlere baskınlar. 7 Haziran'da biz hükümeti kurmak isteyenlere kapımız açtık derken Sayın Bahçeli biz muhalefet üstlendik dedi. Daha sonra biz seçime hazır olun dedik. CHP'nin bütün zihniyeti blok siyaseti. Onlar blok desin biz bloklara bile yürek katmaya geldik. CHP blok dedi yüzde 60, daha önündeki tabloyu bile okumaktan aciz olanlar ülkeyi yönetebilirler mi? Yahu biz ne bloklar gördük.

Haber Ara