Dolar

32,3301

Euro

35,0306

Altın

2.283,67

Bist

8.974,91

Davutoğlu’ndan 30 Ağustos mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-29 13:30:25

Davutoğlu’ndan 30 Ağustos mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terör örgütlerine ve cinayet şebekelerine karşı yürüttüğümüz mücadele, vatandaşlarımızın hayat hakkına, demokrasimize ve ülkemizin bekasına yönelik tehditlere karşı istiklal ruhumuzun tezahürüdür. Herkes emin olsun ki, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast etmek isteyen güçler daima devletimizi bütün azamet ve kudretiyle karşılarında bulacaktır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 30 Ağustos 1922'nin kahraman ecdadımız tarafından gerçekleştirilen büyük istiklal mücadelesinin zaferle tamamlandığı gün olduğunu belirten Davutoğlu, "Bu zafer, bağımsızlık ve vatan şuuruyla temayüz eden millet ruhunun tarihimizdeki en görkemli örneklerinden biridir. Emperyalist saldırılar karşısında milletimizle birlikte kahraman ordumuzun sergilediği cesaret ve fedakarlığın, düşmana karşı milletçe yekvücut mücadele etmenin destansı belgelerindendir. Bu büyük zaferle birlikte vatan toprakları bir defa daha Türk milletinin kaderiyle bütünleşmiş, akabinde Türkiye Cumhuriyeti vücut bulmuştur. Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin en zor şartlarda bile tek yürek, tek millet halinde mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır. 30 Ağustos zaferiyle taçlanan bu sağlam ruh ve şuur, inanıyorum ki milletimizi diri tutmaya ve bütün canlılığıyla geleceğimizi ihya etmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "İstiklal mücadelemizin önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği medeniyet iddiamızı gerçekleştirmek için azim ve kararlılıkla mücadeleye devam ediyoruz. Türkiye'yi evrensel demokrasi ilkeleriyle uyumlu, vatandaşlarının yüksek hayat standartlarına sahip olduğu, bütün ayırımcı uygulamalardan tamamen arınmış, tüm vatandaşlarının özgürce, emniyet, huzur ve güven içinde yaşadığı güçlü bir dünya ülkesi haline getirme kararlılığımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin birlik bütünlüğüne zarar vermeyi hedef alan bütün şer odaklarıyla mücadele etmeyi istiklal ve istikbal davamızın şartı olarak görüyoruz. Türkiye'yi bir yönetim ve güvenlik zafiyetiyle karşı karşıya getirmeyecek şekilde ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hakim olması için mücadele ediyoruz. Terör örgütlerine ve cinayet şebekelerine karşı yürüttüğümüz mücadele, vatandaşlarımızın hayat hakkına, demokrasimize ve ülkemizin bekasına yönelik tehditlere karşı istiklal ruhumuzun tezahürüdür. Herkes emin olsun ki, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast etmek isteyen güçler daima devletimizi bütün azamet ve kudretiyle karşılarında bulacaktır" dedi.

"BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİMİZE DOĞRU MİLLETÇE YÜRÜYORUZ"

Başbakan Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye'yi kirli hesaplarla, şiddetle, terörle, tedhişle zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır. Her kayıt ve şartta bütün sorunlarımızın demokrasi ve hukuk zemininde çözülmesi için samimiyetle ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizden aldığımız güçle Türkiye'yi 21. asrın güçlü, ileri devletlerinden biri haline getirmek için büyük emekler sarf ediyoruz. Bütün vatandaşlarını hukuk ve adaletle kucaklayan büyük Türkiye hedefimize doğru milletçe yürüyoruz. Cumhuriyetimizi demokrasiyle güçlendirerek milletimizin mutluluğunu artırmaya ve yaşadığımız arızi sorunları aşmaya bütün gücümüzle gayret gösterdiğimizden herkes emin olmalıdır. Bu inançla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin yiğit kahramanları ile bütün şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum."

Haber Ara