Dolar

32,5687

Euro

34,9318

Altın

2.425,45

Bist

9.722,09

Davutoğlu: Meclis'in kapısının önünden geçemeyecekler

Başbakan Davutoğlu, Meclis'te yaşanan 'dokunulmazlık kavgası' ile ilgili açıklama yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-30 23:31:03

Davutoğlu: Meclis'in kapısının önünden geçemeyecekler

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Muş'ta vatandaşlarla biraraya gelen Başbakan Davutoğlu, TBMM'de Dokunulmazlık Komisyonunda Ak Parti ve HDP'li vekiller arasında çıkan kavga ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kavgayı HDP'li vekillerin toplantı salonuna aldığı "kiralık eşkıyaların" başlattığını ve körüklediğini savunan Davutoğlu, "O kiralık provakatörler için yargı süreci başlayacak. Meclis'in kapısının önünden geçemeyecekler" dedi.

İşte o açıklaması:

Terör destekçisi malum partinin sırtını dayadığı teröristlere fırsat vermeyeceğiz. Sizlerden oy isterken özgürlük, eşitlik dediler, sonra sırtlarını teröristlere dayadılar. Biz sırtımızı sizlere dayadık, biz sırtımızı Muş'a dayadık. Bu teröristlere arabalarıyla silah taşıdılar. Kendi dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediler, şov yapmak istediler. Biz dedik ki hodri meydan. Tüm dokunulmazlıklar kaldırılacak. Birden paçaları tutuştu. Hani hesap vermekten korkmuyordunuz. İşte biz buradayız. Bu nasıl ikiyüzlülük, bu nasıl sahtekarlıktır. Şimdi de dağdaki terörü Meclis'e taşıyorlar. Ellerinde gelse Anayasa Komisyonu'na çukurlar kazacaklar, barikatlar kuracaklar. Komisyona paralı adamlarını soktular. Hepsi vandallar. O çukurlarını kapattık, o şiddeti Meclis'e getirmenize izin verir miyiz?

Teröre bulaşanları görüyoruz ki, bunlar iflah olmuyor. Biz buna asla fırsat vermeyiz. Bu vatan evlatlarını birbirine kırdırımaya izin vermeyiz. O toplantılara giremeyecekler. O salonlara kiralık eşkıyalar giremeyecek. O kiralık provakatörler için yargı süreci başlayacak. Meclis'in kapısının önünden geçemeyecekler.

Haber Ara