Dolar

32,5728

Euro

34,7979

Altın

2.500,95

Bist

9.693,46

Davutoğlu kongreye kadar Başbakan olarak çalışacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kongrenin yapılacağı 22 Mayıs tarihine kadar görevini sürdürecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 11:00:08

Davutoğlu kongreye kadar Başbakan olarak çalışacak

Davutoğlu'nun genel başkanlık ve başbakanlıktan ayrılmasıyla ilgili karar sonrası AK Parti 22 Mayıs'taki kongreye odaklandı.

Ensonhaber'in derlediği bilgilere göre; Kongre'de MKYK'nın 50 asıl, 25 yedek üyesi, MDK'nın 11 asıl ve 5 yedek üyesi seçilecek. Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu'nun 3 asıl, 2 yedek üyesinin, Siyasi Erdem ve Etik Kurulunun 5 asıl, 2 yedek üyesinin seçimi yapılacak. Olağanüstü kongrenin Ankara spor Salonu'nda yapılması planlanıyor.

KONGREDE ADAY OLMAYACAK

Davutoğlu, olağanüstü kongrede yeni genel başkan ve başbakan adayı belirlenene kadar görevini sürdürecek. Davutoğlu, genel başkanlık görevini kongrede aday olmayarak bırakacak.

HÜKÜMET KURULMASI İÇİN İSTİFA EDECEK

Yeni hükümetin oluşabilmesi için ise Davutoğlu'nun Başbakanlık'tan istifası gerekiyor. Davutoğlu'nun istifasıyla birlikte de 64. Hükümet düşmüş olacak. Yeni hükümet kurulana kadar Davutoğlu, hükümeti görevini sürdürecek. Kulislerde yeni hükümetin oluşumu için de hiç zaman kaybedilmeyeceği, kongrenin sonuçlarının kesinleşmesinin ardından yeni genel başkana hükümet kurma görevinin verileceği ifade ediliyor.

BOSNA'YA CAMİ AÇMAYA GİDİYOR

Kongre tarihi, mevzuat gereği delegelerin ilçe seçim kurullarına bildirilmesi için gerekli 15 günlük süre göz önüne alınarak belirlendi. Bugün Konya'ya gidecek olan Davutoğlu, yarın da Bosna Hersek'e geçerek, Banja Luka'da TİKA tarafından yeniden inşa edilen Ferhadiye Camisi'ni açacak.

Haber Ara