Dolar

32,3755

Euro

34,9680

Altın

2.325,67

Bist

9.057,86

Davutoğlu: Kimse bizden özür beklemesin

Başbakan Davutoğlu, Rus uçağının düşürülmesiyle Putin'in özür beklemesine 'Hiçbir ülke bizden özür beklemesin' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-30 14:11:26

Davutoğlu: Kimse bizden özür beklemesin

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Brüksel'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Davutoğlu, Rusya uçağının ihlal nedeniyle vurulduğunu belirterek "Hiçbir ülke bizden özür beklemesin" açıklaması yaptı.

Basın toplantısında konuşan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Türkiye önemli bir müttefiktir. Türkiye'nin Rusya ile diyalog çabasını destekliyoruz. Rusya'nin Suriye'de ortak düşmanı hedef alması önemli. Geçen hafta yaşanan olay uluslararası mekanizmanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Böyle kazaların bir daha olmaması ve olması halinde büyük krizlerin çıkması için uluslararası mekanizmalar devrede olması gerekiyor" dedi.



NATO Genel Sekreteri Stoltenberg yarın NATO dışişleri bakanlarının toplanacağını ve bu konunun orada da göndeme geleceğini söyledi.

"NATO'YA DA DÖNÜK BİR İHLALDİR"

Basın toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu da, "Türkiye-Suriye sınırı bir NATO sınırıdır. İhlal sadece Türkiye'ye dönük bir ihlal değil, NATO'ya dönük bir ihlaldir" dedi.

"DİYALOĞA HAZIRIZ"

Rusya ile görüşmeye hazır olduklarını dile getiren Başbakan Davutoğlu, ""Hiçbir ülke, sorumluluğunu yerine getirdiği için özür dilemez. Ordumuz sorumluluğunu yerine getirdi. Hiçbir ülke, işimizi yaptığımız için özür beklememeli. Biz bu gerginliği tırmandırmayacağız. Diyaloğa hazırız " şeklinde konuştu.

 

Haber Ara