Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

Davutoğlu ile İbadi arasında önemli görüşme

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak'ta kaçırılan 18 Türk vatandaşı için Irak Başbakanı Haydar El Abadi ile telefonda görüştü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 17:26:49

Davutoğlu ile İbadi arasında önemli görüşme

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak'ta kaçırılan 18 Türk vatandaşı için Irak Başbakanı Haydar El Abadi ile telefonda görüştü. Irak Başbakanı Abadi'nin bizzat konuyu takip etmesinden ve Irak güvenlik güçlerinin vatandaşlarımızı kurtarmak için gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, bu süreçte her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti. Başbakan Davutoğlu, "Kaçırılan işçilerimiz sadece kendi rızıklarını kazanmak için değil, Irak ekonomisine ve Irak'ın yeniden imarına katkıda bulunmak için oradalar" şeklinde konuştu.

Irak Başbakanı Abadi ise, işçilerin kurtarılması için her şeyi yaptıklarını belirterek, en kısa zamanda iyi haber almak için çalıştıklarını söyledi.

IŞİD'E KARŞI İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Görüşmede Başbakan Davutoğlu, IŞİD'e karşı koalisyon güçleri ile birlikte operasyonların sürdüğünü, Irak'ı bu örgütten kurtarmak için de Türkiye olarak her türlü çabayı göstermeye hazır olunduğunu iletti. Irak Başbakanı da bu konuda Türkiye'nin güvenlik güçlerini eğitmek dahil yaptığı katkıya teşekkür etti.

ABADİ'DEN DESTEK

Başbakan Davutoğlu, PKK'nın 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'de gerçekleştirdiği terör eylemleri, güvenlik güçleri ve sivilleri hedef alan saldırılarından bahsederek, örgütün mühimmat depoları ve eğitim kamplarının Irak'ın kuzeyinde bulunduğunu, bu nedenle de hava operasyonları ile bu noktaların imha edilmesinin amaçlandığını aktardı. Davutoğlu, "Operasyonların hedefi asla Iraklı ya da Kuzey Irak'taki Kürt kardeşlerimiz değildir. Silahlar bırakıldığı an operasyonlara da gerek kalmaz" dedi.

Abadi ise, Irak topraklarının Türkiye'ye dönük saldırılarda kullanılmasını asla tasvip etmediklerini, bunun için her türlü işbirliğine açık olduklarını belirtti.

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinden sonraki ilk ziyaretlerinin birini Bağdat'a yapmak istediklerini ifade ederken, Irak Başbakanı Abadi de seçimlerde başarı dileklerini iletti.

Haber Ara