Dolar

32,3640

Euro

34,9709

Altın

2.325,78

Bist

9.079,97

'Darbeyi çağrıştıran isimlerin' silinmesi talebi

'Darbeyi çağrıştıran isimlerin' silinmesi talebi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-29 16:06:19

'Darbeyi çağrıştıran isimlerin' silinmesi talebi
Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, darbelerde yer almış bazı kişilerin isimlerinin cadde, sokak, kışla, okul, havalimanı gibi yerlerden silinmesi için ilgili kurumlara başvuru yaptıklarını belirtti.

Hacımustafaoğulları, yazılı açıklamasında, bir daha darbeyle karşılaşmamak için silahlı kuvvetler ve emniyet birimleri içerisindeki darbeci unsurları temizleyip, gereken diğer tedbirlerin alınmasının önemine değindi.

Darbeleri çağrıştıran tüm sembollerin de kaldırılması gerektiğini aktaran Hacımustafaoğulları, "Bunlardan birisi de geçmiş darbelerin ve darbeci hainlerin isimlerinin,mekanlardan ve kurumlardan silinmesidir. Bu amaçla, ASDER olarak tespit ettiğimiz isimlerin değiştirilmesi için ilgili kurumlara ve yetkililere teklif ettik. Bu girişimin bir örnek ve başlangıç olmasını temenni ediyoruz. Darbe düşüncesine destek verecek ve çağrışım yapacak her sembol geleceğimiz için büyük bir tehdit ve tehlikedir." ifadelerini kullandı.

Bu arada, dernek tarafından, ismi darbeye karışmış bazı kişilerin isimlerinin verildiği yerlerin listesi, değiştirilmesi talebiyle Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İstanbul, İzmir ve Konya büyükşehir belediye başkanlıklarına gönderildi.

Hazırlanan listede, İstanbul Başakşehir'deki Süleyman Demirel Bulvarı, Maltepe'deki Kenan Evren Kışlası'nın da aralarında bulunduğu bazı cadde, sokak, kışla, okullar yer alıyor.


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara