Dolar

32,5358

Euro

34,9272

Altın

2.439,83

Bist

9.716,77

Darbeci Sönmezateş'ten 'Rus jeti' iddiası

Darbeci eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, 'Rus jeti, FETÖ'cülerin değil bir havacı generalin emriyle düşürüldü' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-26 13:40:18

Darbeci Sönmezateş'ten 'Rus jeti' iddiası

Darbe girişimi esnasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin, 221 kişinin yargılandığı davada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimini yöneten eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, ifade verdi.

Savunmasında, kamuoyunda, Rus uçağının FETÖ'cüler tarafından düşürüldüğünün söylendiğini hatırlatan Sönmezateş, "Rus uçağını FETÖ'cüler düşürmedi, Rus uçağını Hava Kuvvetleri'ndeki bir generalin emriyle düşürdüler. 22 dakikalık süreçtir. Komutan emretti, ismini söylemeyeceğim ve düşürdüler. Bu sır değil, hava kuvvetlerinde her generalin bildiği açıkça da söylediği bu iş olduktan sonra da o günkü Mehmet Şanver'e de emir veren, 'benim emrimle olacak her şey' diyen bir general var. Hava kuvvetlerinde çalışan bir generalin emriyle angajman kuralları çerçevesinde düşürülmesi gerekiyordu, düşürdü. Angajman kuralları kapsamında hükümetin verdiği görevi yerine getirdiğini ifade ediyorum, kendisi de ifade etti" iddiasında bulundu.

Haber Ara