Dolar

32,5770

Euro

34,9051

Altın

2.439,54

Bist

9.645,02

Darbe karşıtı akademisyenler Taksim'de toplandı

Taksim Meydanı'nda dün akşam düzenlenen darbe karşıtı yürüyüşe, İstanbul’daki tüm üniversitelerin akademisyenleri cübbelerini giyerek yürüyüş gerçekleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-29 11:41:43

Darbe karşıtı akademisyenler Taksim'de toplandı

DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve İstanbul'daki tüm vakıf ve devlet üniversite rektörlerinin konuşma yaptığı eylem sonrası 246 şehidi anmak adına yüzlerce akademisyen Taksim Meydanına karanfil bıraktı. “15 Temmuz tarihinde anayasal düzenimize, ülkemizin milli birlik ve bütünlüğüne karşı gerçekleştirilmeye çalışılan; yüce milletimizin asil ve engin bir anlayış ile kahramanca karşı koyduğu vatanımızı parçalama hedefli darbe girişimini şiddetle kınıyoruz” mesajının verildiği ‘Milli İradeye Saygı ve Demokrasi Duruşu' yürüyüşünde, milli birlik ve bütünlük ilkesi ile devletin bekası için gelecek nesillerini yetiştirenler olarak çalışıp üretmeye devam edileceği belirtildi.

"TAKSİM MEYDANINDA TÜM DÜNYAYA BU MESAJI HEP BERABER VERDİK"

Yürüyüşte konuşan DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Başkanı ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, “DEİK Organizasyonu ile İstanbul'daki devlet ve vakıf olmak üzere bütün üniversitelerimiz demokrasi şehitlerimizi anmak üzere bu menfur saldırıyı kınamak ve demokratik duruşu sergilemek için hep beraber buradaydık. Çok yoğun bir katılım oldu. Akademisyenlerimiz, rektörlerimiz, rektör yardımcılarımız ve mütevelli heyetlerimizle birlikte bugün bütün dünya kamuoyuna bir mesaj verdik. ‘Türk milleti asla ve asla canı pahasına dahi olsa özgürlüğünden ve demokrasisinden fekadarlık yapmaz' mesajını tüm dünyaya verdik. Bunun için burada 246 şehidimizin önünde hem duygularımızı dile getirdik hem de İstanbul'daki tüm üniversitelerimizin tüm akademik personel ve yönetim kadrolarıyla Taksim Meydanında tüm dünyaya bu mesajı hep beraber verdik. Üniversiteler geleceğin nesillerini yetiştirirler. Bugün burada gelecek nesilleri emanet edeceğimiz, arkadan gelen nesillere başı dik bir Cumhuriyet, başı dik bir özgürlük anlayışı, başı dik bir demokrasiyi teslim edeceğimiz nesiller yetiştireceğimizi ve bundan asla taviz vermeyeceğimizi bütün dünyaya haykırdık” diye konuştu.

"BİR İÇ SAVAŞ, BİR KAOS PLANIYDI BU"

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ise, “Gelecek açısından kaygılarımızı sıfırlayamayız. Bu bir açık küresel saldırıdır. Bu, Türkiye'nin istiklaline, istikbaline ve geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Eğer o gece o çalıntı sorularla edinilmiş makamların ve üniformaların içindeki o terörisler amaçlarına erişseydi Sayın Cumhurbaşkanımızı öldürerek halkın sokağa dökülmesini arzuluyorlardı. Bir iç savaş, bir kaos planıydı bu. Ardından PKK terör örgütünün de bir süredir hiçbir eylem yapmayarak pozisyon aldığı bir noktada onların da o bölgedeki faaliyetleri buna eşlik edecekti ve yeni bir Suriye üretmiş olacaktılar. Ama bu demokrasi şehitleri, canlarımız, biz ölmeyelim diye ölen bi insanlar, bu millet yılmaz liderleriyle buluşarak bu oyunu püskürttüler” dedi.

Haber Ara