Dolar

32,5058

Euro

34,9556

Altın

2.434,38

Bist

9.798,20

'Darbe ile doğrudan ilgisi olmayanı mağdur kabul ederiz'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mağduriyet tartışmalarına dair açıklamalar yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-28 11:51:42

'Darbe ile doğrudan ilgisi olmayanı mağdur kabul ederiz'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Habertürk'te canlı yayına katılan Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mağduriyet tartışmalarına değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Darbe ile doğrudan ilgisi olmayanı mağdur kabul ederiz" dedi.

Er ve erbaşlara emir verenlerin asıl suçlu olduğunu ve hapse atılması gerekenlerin onlar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, darbecilere işkence yapıldığını, yargılamaların canlı yayında yapılması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu mağdurun yanında olduğunu belirterek "Ben Meclis'i bombalayanı savundum mu?" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Mağduriyet tartışmalarını sıklıkla eleştiren Erdoğan, dün Külliye'de gerçekleştirilen şehit yakınalrı atama töreninde şunalrı söyledi:

Meydanlara hep şunu söylüyordum. Bunların bankasına para yatırmayın. Dershanelerinden, okullarından çocuklarınızı alın. Bazıları evini, arabasını sattı, onların bankasına yatırdı. Şimdi oraya yatırdığı için içeri alınınca "Biz mağduruz." Ne mağduru ya. Arabanı, evini satıp, borçlanarak maaşını oraya yatıracak kadar zekisin. Unutmayın hainlerin de zekisi var. 15 Temmuz'da 246 değil de 246 bin insanımız şehit olsaydı, polemik üretenler acaba darbeyi kabul edecekler miydi? O zaman da başka bir bahane bulacaklardı. Öyleyse ne darbenin ne darbe girişimine karışanların ne de o örgüte doğrudan veya dolaylı destek veren hiç kimsenin gözünün yaşına bakma hakkına sahip değiliz. Onun için kimse bize mağdur edebiyatı yapmasın. Cezaevlerinde olanlardan mektuplar, itirazlar geliyor. Hepsi aynı kalıptan çıkmış, aynı şeyler. Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. Mağduriyete uğramış olanların hakkını gözetmek elbette vazifemiz. Ama özellikle 17/25 Aralık'a, 15 Temmuz'a rağmen FETÖ'nün içinde yer almayı sürdüren hiç kimse ne mağdurdur ne masumdur. Bu kişileri, en yakınlarımız da olsa adalete hesap vermelerini sağlamak, haklarında gereken işlemi yaptırmak mecburiyetindeyiz.

Haber Ara