Dolar

32,4445

Euro

34,4514

Altın

2.489,87

Bist

9.679,80

Darbe girişimine tepki

Van İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yılmaz, darbe girişimine tepki gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 16:32:40

Darbe girişimine tepki
Van İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yılmaz, darbe girişimine tepki gösterdi.

Açıklamalarda bulunan Sabri Yılmaz, "Ülkemizde halkın iradesine müdahale ederek darbe girişiminde bulunulması asla kabul edilecek bir durum değildir. 15 Temmuz akşamı yapılan hain saldırı sadece siyaset kurumuna yapılmamış, doğrudan milletin kendisine yapılmıştır. Türkiye'de ne yazık ki belli dönemlerde kendilerini her şeyin üstünde gören bu bozuk zihniyet, zaman zaman ortaya çıkarak demokrasiye müdahale etme küstahlığını göstermektedir. Bu son yapılan müdahale beklide bugüne kadar yapılmış en kötü ve kabul edilemez müdahale olmuştur. Milletin canına kasteden bu şuursuz girişim, yine dünya tarihinde eşine az rastlanır bir şekilde millet tarafından püskürtülmüştür. Tüm Türkiye'de halkın sokaklara dökülmesi ve canı pahasına darbecilere karşı durması, ülkenin demokrasiyi ne kadar sahiplendiğinin en güzel göstergesidir. Bundan sonra yapılması gereken halkın bu özverisini dikkate alarak, Türkiye'nin daha fazla demokrasiye sahip olmasına, daha sivil ve herkesin kendisini görebildiği bir anayasanın hazırlanmasına, demokratik kurumların daha güçlü hale getirilmesine kavuşması için hızlı ve etkin bir şeklide çalışmaktır. Bu çirkin ve kabul edilemez darbe girişimi ve bunun sonucunda oluşturdu ağır tahribat belki de bizlere gelecek adına güzel günlere hazırlanmamıza vesile olacaktır. Tüm siyasi partilerimiz meclis çatısı altında ülkenin bir daha bu ve benzeri girişimlerin yaşanmaması konusunda gereken işbirliğini ara vermeden, halkın sokakta yaptığı gibi birlikte ve sağlam adımlarla yapmaları en büyük beklentimizdir. bu ülkenin üreticileri olarak bizler demokrasiye, dolayısı ile halkın tercihlerine karşı yapılan her türlü girişimin karşısında olduğumuzu ve şiddetle kınadığımızı bir kez daha belirtmek isteriz. Bizler üretmeye, istihdam oluşturmaya devam edeceğiz, siyaset makamı da ülkenin geleceğini ve demokrasinin korunması konusunda da gereken çalışmayı bir an önce yapmalıdır. Ülkede oluşan bu birlikteliği ayırım yapmadan devam ettirmeli, geleceğimizin inşasında değerlendirmeliyiz. Darbe girişiminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yararlılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Haber Ara