Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

DAEŞ'ten temizlenen bölgelere dönüşler sürüyor

DAEŞ'ten temizlenen bölgelere dönüşler sürüyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 17:04:03

DAEŞ'ten temizlenen bölgelere dönüşler sürüyor
Irak'ta 8 binin üzerinde sığınmacı ailenin terör örgütü DAEŞ'ten tamamen temizlendiği açıklanan Diyala ilindeki bölgelere döndüğü belirtildi.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Diyala ilinin DAEŞ'ten temizlenmesinin ardından 8 bin 743 aile kentteki çeşitli bölgelere geri döndü.

Açıklamada, Irak'ta yerlerinden göç etmiş ailelerin geri dönmesinin önündeki engellerin emniyet güçleriyle koordinasyon içinde kaldırılacağı ifade edildi.

Ayrıca, hükümet ile Hanekin'deki aşiretlerin, göç eden ailelerin geri dönmesi ve durumlarının iyileştirilmesinin de dahil olduğu bir dizi konuda anlaşma sağladığı belirtildi.

Öte yandan Diyala Valisi Müsenna Tamimi, yaptığı açıklamada, aşırılığın kurtarılmış bölgelere tekrar dönmemesi için kapsamlı tedbirler aldıklarını söyledi.

Tamimi, Diyala'da idari yönden "Masum, suçlunun günahıyla yargılanamaz" şiarını dikkate aldıklarını belirterek, özgürleştirilmiş bölgelerde, aşırıların suçlarının ötesine geçecek, bölgeler arasındaki bağları güçlendirecek ve tüm sorunlara çözüm getirecek bir ulusal uzlaşı projesini hayata geçirmek istediklerini dile getirdi.

Irak ordusu, DAEŞ'in kontrolündeki bölgelere operasyon başlatmış, bu sene başında da Diyala'daki bütün bölgelerde denetimi sağlamıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara