Dolar

32,5536

Euro

34,9004

Altın

2.427,90

Bist

9.645,02

DAEŞ ile mücadele

DAEŞ ile mücadele

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 22:11:15

DAEŞ ile mücadele
" Fransa Başbakanı Manuel Valls, Suriye'de ve Irak'ta terör örgütü DAEŞ hedeflerini bombalayan ülkesinin, bölgeye kara birliği sokmayacağını açıkladı.

Mecliste, Suriye ve Irak'a yönelik hava operasyonlarının süresinin uzatılması ile ilgili tezkerenin oylanmasından önce konuşan Valls, DAEŞ'e karşı kara operasyonlarında Kürt savaşçıların ve ılımlı Suriyeli muhaliflerin desteklenmesi gerektiğini savundu.

Valls, ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi üyesi eski başbakanlardan François Fillon'un, DAEŞ'e karşı Hizbullah güçlerinin ve düzenli Suriye ordusunun da desteklenmesi önerisine karşı çıktı.

Valls, 'Suriye'deki hava operasyonlarımız, karada yerel güçler tarafından da desteklenmeli. Bu mücadele için Kürt savaşçıları ve Suriyeli ılımlı muhalifleri desteklememiz ve onların ihtiyacı olan mühimmatı vermemiz gerekir. Bizim kara operasyonlarına katılmamız mantıklı ve verimli olmaz' ifadesini kullandı.

Fransa, Paris'i kana bulayan terör saldırılarının ardından Suriye'ye yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırmıştı. Fransa, DAEŞ hedeflerini bombalanması için Akdeniz'e uçak gemisi göndermişti.

Haber Ara