Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu

DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 01:56:12

DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin, "Türkiye için kendi toprak bütünlüğü kadar komşularınınki de çok önemli, ülkesindeki güven ortamı kadar dostlarının da barış içinde yaşaması hayati bir konudur." ifadesini kullandı.

Zeybekci, yaptığı yazılı açıklamada, Türk milleti ve ülkenin, var olduğu günden bu yana mazlumların boynunu bükük, başını eğik bırakmadığını, nerede bir masum var ve sıkıntı içinde ise imdadına yetiştiğini, göz yaşını sildiğini, elinden gelen her türlü yardımı da esirgemediğini belirtti.

Türk Ordusunun, ilk günden bu yana dünyanın dört bir tarafında hep mazlumun yanında yer aldığını vurgulayan Zeybekci, ülkesi ve milletini savunmak söz konusu olmadıkça mermiyi namluya sürmediğini, tıpkı bugün Suriye'de olduğu gibi kılıç kından çıktığında ise gereğini yaptığını ifade etti.

Zeybekci, şunları kaydetti:

"Türkiye için kendi toprak bütünlüğü kadar komşularınınki de çok önemli, ülkesindeki güven ortamı kadar dostlarının da barış içinde yaşaması hayati bir konudur. O nedenle insani bir sorumluluktan kaçmamış, gereğini yapmıştır. Düşmana korku salıp dosta güven veren ordumuzun, gittiği coğrafyalara Türk'ün şefkatini de götürdüğü, sayılamayacak kadar çok kahramanlıklarıyla birlikte anılan tarihi bir gerçektir. Şimdi de aynı çizgide yoluna devam edecek, inşallah tarihi görevini layıkıyla kazasız belasız yerine getirecektir. Sınırlarımız, o bölgede yaşayan insanımız ve ülke güvenliğimiz açısından tehdit oluşturan unsurları temizlemek üzere operasyon başlatan Türk Silahlı Kuvvetleri, görevini tamamlayıp bölgede barışı tesis ettiğinde, kendisine verilecek emre göre hareket edecektir. Mehmetçik, eli kınalı, ağzı hayır dualı anaların kınalı kuzularıdır. Tıpkı onlar gibi bizim de dualarımız onlarla. Allah, onları korusun, her daim muzaffer kılsın."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara