Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu

DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-24 16:40:10

DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Fırat Kalkanı Operasyonunun milletimizin emniyeti için bir kalkan olduğunu düşünüyoruz." açıklamasını yaptı.

Olpak, DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonuna ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, zor günlerden geçildiğini fakat milletçe birlikteliğin ve kararlı duruşun sürdürüldüğünü belirterek, böyle bir dönemde iş dünyası olarak hükümetin yaptığı çalışma ve operasyonları desteklediklerini kaydetti.

Bölgede sınır güvenliğinin artırılması ve bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen operasyonun ülke için önemini vurgulayan Olpak, şunları ifade etti:

"Suriye'nin kuzeyindeki terörist oluşumların ilerlemesini durdurmak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak ve ülkemizin güneydoğusunda yeni bir devletin kurulması niyetiyle atılan adımları durdurmak için başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu, aynı zamanda 15 Temmuz'dan sonra güney ve doğu illerimizde sayısı artırılan terör saldırılarına da bir cevap niteliği taşıyor. Bütün bu nedenlerden dolayı Fırat Kalkanı Operasyonunun milletimizin emniyeti için bir kalkan olduğunu düşünüyoruz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi, hiçbir terör örgütünün ve onları destekleyen hiçbir gücün, bu birlik ve beraberlik karşısında başarılı olma şansı yoktur. Türkiye'ye tehdit oluşturacak her türlü unsur, karşısında bu güçlü milleti, ülkesine sadık ordusunu ve polisini bulacaktır. Milletimizin güvenliğini temin etmek için başlatılan bu askeri harekatta, ordumuza muvaffakiyetler diliyorum."


- "Cerablus'un güvenli bölge olması gerek"


Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca da Türkiye'nin uzun zamandır diplomatik olarak sürdürdüğü iddiasını, askeri açıdan desteklemek durumunda kaldığını bildirdi.

Cerablus'un güvenli bölge olması gerektiğini belirten Koca, "Bölgede devam eden çirkin savaş, bölge ülkelerini parçalama yönünde sonuçlar doğurmaya devam ediyor. Bu çılgınlığın bizim sınırımızda devam etmesi elbette bizim için de çok ciddi bir tehdit özelliği taşıyor. Bu yüzden özellikle terör örgütü PKK ile aynı yapı olan PYD'nin desteklenerek tehdidin boyutlarının artırılması ve Kuzey Suriye'de PYD hattı oluşturulması asla kabul edilemez bir durumdu." ifadelerini kullandı.

Koca, bu konunun müttefiklerle aynı düzlemde anlaşılamadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Süreç sürekli aleyhimize işlemeye devam etti. Sadece Suriye'de değil terör aracılığı ile ülkemizde de can sıkmaya devam etti. DAEŞ bahanesiyle PYD'ye yapılan yardım, tahammül edilemez noktalara geldi. Şimdi bizim bizzat DAEŞ'i vurarak gerekçeyi ortadan kaldırmamız şart oldu. Şu anda yapılan budur. Böylece Cerablus bölgesi açık kalacak ve güvenli bölge olacak. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bölgeyi kontrol edecek. Biz de terör ve sınır tehdidinden korunma şansı bulacağız. Hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara