Dolar

32,5568

Euro

34,9594

Altın

2.429,52

Bist

9.722,09

Cumhurbaşkanlığı'ndan Suriye açıklaması

Suriye sınırında yaşanan gelişmelerle ilgili tampon bölge iddialara yanıt veren Kalın, 'Biz hiçbir zaman tampon bölge demedik, güvenli ve uçuşa kapalı bölge ifadelerini kullandık. Güvenli bölge oluşturulmalı.' dedi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 13:36:47

Cumhurbaşkanlığı'ndan Suriye açıklaması

Kalın'ın konuşmasından satır başları;

ÇİN'DE ORUÇ TUTANLARIN CEZALANDIRILMASI

"Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan bir takım hadiselerle ilgili bize ulaşan bilgiler çerçevesinde, ramazan ayı münasebetiyle bir takım kısıtlamalara gidildiği, oruç tutanların cezalandırıldığı şeklinde bir takım haberlerin geldiği malumdur. Bu çerçevede, bu sabah itibariyle, Dışişleri Bakanlığımız, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara'daki büyükelçisini, Dışişleri Bakanlığı'na davet ederek, bu konudaki endişelerimizi kendilerine iletmiştir.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDE CAMİ

Cuma günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin içinde bulunan caminin açılışı yapılacak. Millete açık olacak olan caminin açılışını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapacaktır.

Cumhurbaşkanlığı için ortaya atılan iddiaların hepsi yalan ve boş çıktı. Umarız bundan sonra çocukça açıklamalar yaparak kendilerini milletin önünde küçük düşürmezler.

SURİYE, IŞİD'İ SURİYE ORDUSU İÇİN KULLANIYOR

Bu terör örgütünün mutlaka ortadan kaldırılması, şüphesiz bölge ülkeleri, istikrarı için büyük önem arz ediyor. Esed rejimi var olmaya devam ettiği sürece, IŞİD gibi terör örgütleri Suriye'de kendilerine yer bulmaya devam edecekler. Bir takım kirli ilişkilerin de ortaya çıkmaya başladığını görüyoruz. Suriye, IŞİD'i, Suriye muhalefeti ve Suriye ordusu için kullanmaktadır. Bunun bir çok örneğini geçtiğimiz aylar içinde gördük. IŞİD ile mücadele adı altında, Suriye'nin kuzeyinde fiili durumlar yaratılması, demografik dengeyle oynanması konusundaki hadiseleri de kabul etmemiz mümkün değil.

GÜVENLİ BÖLGE

Bizim baştan beri söylediğimiz güvenli bölge oluşturulması tavrımız da aynen devam etmektedir. Son günlerde yaşanan hadiseler de bu konudaki tutumumuzun ne kadar haklı olduğunu ortaya koymaktadır. Bu konuyu uluslararası kurum ve kuruluşlarla istişare etmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz kısa süre zarfında dışişleri bakanlığımız aracılığıyla, BM, ABD Fransa Çin Malezya AB NATO ile bu konularda istişareler yapılmış, kendilerine aktarılmıştır."

Haber Ara