Dolar

32,5522

Euro

34,8618

Altın

2.426,50

Bist

9.722,09

Cumhurbaskani'na hakarete suc duyurusu

Cumhurbaskani'na hakarete suc duyurusu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-08 16:02:34

Cumhurbaskani'na hakarete suc duyurusu
Karabük'te engelli kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisine hakaret ettiğini ileri sürdüğü iki komşusu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bedensel Engelli Hüseyin Yılmaz, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurtuluş Mahallesindeki komşuları Y.A. ve A.A'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ağır hakaretler içeren söylemlerde bulunduğunu ifade etti.

Bunun üzerine hakaretlerin suç olduğu düşünerek konuyla ilgili savcılığa müracaat ettiğini anlatan Yılmaz, "Ben engelliyim, devletten yardım alıyorum. Komşularım bir kavga sonunda önce bana küfürlü bir şekilde hakaret etti. Daha sonra 'biz teröristiz, dağa çıkar Tayyip'in askerlerini öldürürüz' gibi laflar ettiler. Doğu'da şehit olan askerlerimiz Tayyip'in ya da Başbakanın askerleri değil. Türkiye Cumhuriyetinin askeri. Türkiye'nin önünü engellemeye, baltalamaya kalkıştılar ama bizim devletimiz olsun Cumhurbaşkanımız olsun dim dik durmasını bildi, namertlere, çapulculara izin vermedi" diye konuştu.

Hakaret eden şahısları savcıya ihbar ettiğini, tanıkları dinlettiğini belirten Yılmaz, "Soruşturma izni bakanlık tarafından veriliyormuş ve dava açıldı. 28 Nisan'da Cumhurbaşkanımızın vekili dava için gelecek. Ben Türkiye Cumhuriyeti savcılarına, hakimlerine ve adaletine güveniyorum. Bunların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.

Türkiye Cumhuriyetinin savcısının şehit edildiğine de dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu şahıslar diyor ki, 'kim bilir kimin canını yaktı da öldürdüler' böyle bir anlayış olmaz. Ben anlayamıyorum, Cumhurbaşkanına bunların kini, düşmanlığı nedir? İyi ya da kötü bizim Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanıdır. Kendisini sevmeyebilirsin, makamına saygı duyacaksın. Başbakanı sevmeyebilirsin ama makamına saygı duyacaksın. Sen hakaret eder ailesine küfredersen yanlıştır."

Yılmaz, davayı sonuna kadar takip edeceğini, Cumhurbaşkanından ise randevu talep ettiğini anlattı.

Haber Ara