Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Cumhurbaşkanı Erdoğan halka seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan demokrasi nöbeti tutan halka seslendi. Erdoğan 'Bu katil sürüsü maşaları sokağa salanları da biliyoruz. Vakti gelince onların da hesabını önlerine koyacağız.' diye konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-24 08:53:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan halka seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Meydanları darbecilere teslim etmeyen halkımızı saygıyla selamlıyorum.

Gün iradeye sahip çıkma günüdür diyerek bütün vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum. Hainleri hezimete uğratan herkese şükranlarımı sunuyorum.

"AZGIN PİYONLAR!"

Buldukları her fırsatta önümüzü kesmeye, ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. Kendi güçlerinin yetmediği yerde çevremizdeki ve içimizdeki ihanet şebekelerini harekete geçiriyorlar. Türkiye'nin başındaki PKK belasının bir türlü sona ermemesinin sebebi budur. Suriye'de PYD adıyla bu örgütün bir kolunun icat edilip, güney sınırlarımız boyunca karşımıza çıkartılmasının sebebi de budur. DAİŞ denilen bir örgüt icat edilip, bölgemize ve ülkemize musallat edilmesi de aynı gayeye matuftur. Son 3 yıldır da FETÖ denilen bu örgütü, önce yargı ve polis içindeki mensuplarıyla, onlar başaramayınca ordu içindeki üniforma giymiş teröristleriyle üzerimize sürenlerin amacı da aynıdır. Ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemek isteyenlerin azgın piyonları olan teröristler, milletin ortak iradesi, sarsılmaz cesareti karşısında bir kez daha bozguna uğradı.

"246 ŞEHİDİMİZ VAR"

246 şehidimiz var, iki ibn 186 yaralımız var. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifa diliyorum.

15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Günü'nde hatıralarımızı yeni nesillere aktaracağız.

15 Temmuz gecesi tıpki Çanakkale'de olduğu gibi tek yürek olmuş büyük Türkiye vardı. Milletimiz Çanakkale'de ne cevap verdiyse 15 Temmuz'da da o cevabı vermiştir.

Demokrasi mücadelemizi destekleyen siyasi partilere şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye 15 Temmuz gecesi tüm farkılılıklarını geride bırakarak birleşti. 15 Temmuz'da millet tek vatan, tek bayrak altında birleşti.
Şimdi çalışma zamanı, çok çalışacağız.

Buldukları her fırsatta önümüzü kesmeye ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. Ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemek isteyen teröristler bir kez daha bozguna uğradı.
Bu darbe girişimi aynı zamanda Silahlı Kuvvetlerimize de yapılmıştır.

"123'Ü GENERAL 5 BİN 863 KİŞİ TUTUKLANDI"

Olayların ilk anında itibaren gerekenleri yaparak duruşumuzu gösterdik, miletimiz meydanları darbecilere bırakmadı.
Şu saate kadar gözaltına alınanların sayısı 13 bin 165'tir. Bunların 8 bin 838'i asker, 2 bin 101'i hakim ve savcı, bin 485'i polis, 52'si mülki idare amiri, 689'u sivildir. Tutuklanarak cezaevine konanların sayısı 123'ü general, 282'si rütbeli polis, bin 559'u hakim ve savcı olmak üzere 5 bin 863'tür. Diğerlerinin sorguları devam ediyor. Gözaltı süresi 4 günden bir aya çıkartıldı.

FETÖ'ye mensup devlet görevlilerinin memuriyetle ilişkisi kesilmeye başladı. Kamudan terör ilişkisi nedeniyle çıkartılanlar bir daha memur olamayacak.
Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacak. Türkiye güçlü bir ülkedir, darbecilerle çalışanların sabotajlarına rağmen ekonomimizin işleyişi sürüyor.

"EKONOMİMİZ PEK ÇOK ÜLKEDEN DAHA İYİ"

Adeta darbecilerle kol kola çalışan birtakım güçlerin sabotajlarına rağmen ekonomimiz kendi rayında, istikrar içinde işleyişini sürdürüyor. Ülkemizin kredi notunu indiren o kuruluşun veya kuruluşların böyle bir yetkisi yoktur. Not indirimi için sadece bizi değil hiç kimseyi ikna edecek bir gerekçeleri de yoktur. Ekonomimizin tüm göstergeleri dünyanın pek çok ülkesinden çok iyi durumdadır.

Milletimize teşekkür ediyorum, sizler tanklara vücudunuzu siper ederek tarih yazdınız.

Haber Ara