Dolar

32,5435

Euro

34,9945

Altın

2.427,50

Bist

9.722,09

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Erdem'e dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Erdem'e dava

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-05 13:17:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Erdem'e dava
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suruç'taki terör saldırısından sonra yaptığı basın açıklamasında kendisine "ağır hakaret, iftira ve ithamlarda" bulunduğu gerekçesiyle CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'e manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin, Burhanettin Sevencan ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Suruç'taki terör saldırısından sonra Erdem'in sözlerine yer verildi.

Dilekçede, Erdem'in açıklamayla, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti devletini "Terör ve teröristlerle aynı çizgide ve aynı zihniyette olmakla, teröre yardım ve yataklık etmekle ve terörü beslemekle" itham ederek, toplumun özellikle de saldırıya maruz kalan insanların yakınlarının kinine ve husumetine maruz bırakmayı amaçladığı kaydedildi. Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Dava konusu açıklamada dile getirilen ifadeler, kişilik haklarına haksız bir saldırı teşkil etmektedir. Bu nedenledir ki davalının gerçek dışı iddiasının ve hakaretinin düşünce açıklaması olarak kabul edilmesi olanaklı değildir. Davalı, gerçek dışı hakaret, iftira ve ithamları ile eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşmış ve özle biçim arasındaki denge, müvekkilimizin kişilik haklarını ihlal edecek surette bozulmuştur."

Dava konusu açıklamada kamu yararı bulunmadığı belirtilen dilekçede, CHP İstanbul Milletvekili Erdem'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirirken kamu yararının gereğinin göz önüne almadığı, "iftira niteliğindeki ifadelerden başka ifadelerle eleştiri yapması mümkün iken eleştiri sınırlarını aşarak" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırdığı bildirildi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdem ise yaptığı açıklamada, hakaret davalarının "susturma" ve "korkutma" aracı haline dönüştürüldüğünü iddia etti.

Haber Ara