Dolar

32,5674

Euro

34,7596

Altın

2.492,38

Bist

9.524,59

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Azeri mevkidaşından taziye

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 10:08:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Azeri mevkidaşından taziye
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziyelerini sundu.

Cumhurbaşkanı Aliyev mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanmış acımasız terör saldırısı sonucu çok sayıda insanın yaşamını kaybetmesi ve yaralanması haberi bizi sarstı. Bu kanlı olaydan son derece öfkeleniyor, tüm dünya için dehşetli bir belaya dönüşmüş teröre karşı mücadele alanında güçlerin seferber edilmesini, birlik içinde ve kesin çabaların gösterilmesini gerekli ve zaruri hesap ediyoruz. Yaşanmış facia ile ilişkin size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına kendi adımdan ve Azerbaycan halkı adından derin üzüntü ile taziyelerimi iletiyor, yaralananlara acil şifa diliyorum. Allah rahmet eylesin."

AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SALDIRIYA TEPKİ

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısını kınadı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakanlığın İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan kanlı ve hain terör saldırısını sert şekilde lanetlediği bildirildi. Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Terör saldırısı zamanı hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına derin üzüntü ile taziyelerimizi sunuyor ve yaralıların acil şifa diliyoruz. Terörden acı çeken devlet olarak Azerbaycan Cumhuriyeti, terörün her türünü keskin bir şekilde kınıyor ve terörle mücadelede kardeş Türkiye ile dayanışmasını bir daha ifade ediyor."

Haber Ara