Dolar

32,3646

Euro

34,9562

Altın

2.325,40

Bist

9.079,97

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (6)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (6)

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-31 00:41:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (6)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu akşam Sayın Başbakan ile de görüşecektim, şöyle bir teklifim var, 'Biz bu demokrasi nöbetini önümüzdeki hafta pazar günü (7 Ağustos) Yenikapı'da farklı bir şekilde ele alalım' diyorum. Taçlandıralım, orada yapalım. Orada bütün silahlı kuvvetlerimizin komuta kademesi, mehterimiz ve bu sürece katkıda bulunan sanatçılarımız, sporcularımızla bir arada olalım. Millet orada bir arada olsun. Tüm siyasi partilerimizin bütün lider kadrolarını da davet edelim, onlarla orada bir arada olalım ve böylece oradan tüm Türkiye'ye mesajımızı hep birlikte verelim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV ve A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Meydanlardaki demokrasi nöbetinin ne kadar süreceğiyle ilgili soru üzerine Erdoğan, Yüksek Askeri Şura Toplantısı'nın yapıldığını ve 48 saat içinde tüm emir komuta kademesinin devir teslim işlemini bitireceğini belirtti.

Bundan önceki dönemde devir teslimlerin 30 Ağustos'ta yapıldığını anımsatan Erdoğan, bugün jandarmayla ilgili düzenlemeyi de yaptıklarını, yarından itibaren görev yerine gidecek komutanların olduğunu, onların da bu işi 48 saat içinde bitireceklerini vurguladı.

- "Demokrasi nöbeti devam edecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu süreç çok önem arz ediyor. Bu akşam Sayın Başbakan ile de görüşecektim, şöyle bir teklifim var, 'Biz bu demokrasi nöbetini önümüzdeki hafta pazar günü (7 Ağustos) Yenikapı'da farklı bir şekilde ele alalım' diyorum. Taçlandıralım, orada yapalım. Orada bütün silahlı kuvvetlerimizin komuta kademesi, mehterimiz ve bu sürece katkıda bulunan sanatçılarımız, sporcularımızla bir arada olalım. Millet orada bir arada olsun. Tüm siyasi partilerimizin bütün lider kadrolarını da davet edelim, onlarla orada bir arada olalım ve böylece oradan tüm Türkiye'ye mesajımızı hep birlikte verelim. Normalleşme sürecinin hızlanması da ülkemiz için çok çok önemli."

Batı'da birilerinin zil takıp oynama gayreti içinde olduğunu dile getiren Erdoğan, "Türkiye'de ekonomi şöyle, böyle" dediklerini ancak olayın olduğu gün piyasaya 2,5 milyar doların Merkez Bankasından değil yastıkaltından çıktığına dikkati çekti.

- "Yeni bir kamu fonu oluşturulacak"

O gün Merkez Bankasının döviz rezervinin 122 milyar dolar, bugün itibarıyla ise 125,3 milyar dolar olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Onlar farklı beklenti içinde ama güçlenmeye devam ediyoruz. Aslında millet sadece darbenin karşısında durmadı. Millet aynı zamanda ekonomiye de el koydu. 'Bu ülke benim' dedi. Dolarlarını bozdurdu. Şu anda yapılan bazı istihbari bilgiler, değişik yerlerden gelen bilgiler, aslında 140 milyar dolar gibi yastıkaltı kaynağın olduğu söylenenler arasında. Gerçekten böyle bir kaynak varsa veya 140 trilyon, bu varsa bunun değerlendirilmesi de çok çok önemli. Şimdi yeniden bir adım daha atılıyor. Yeni bir kamu fonu oluşturulacak. Bu fon içinde özelleştirmede olan kaynaklardan tutun da değişik yerlerde gayrimenkul vesaire bu tür devletin elindeki kaynakların bir fona aktarılması istikametinde bazı adımlar. Şu anda Sayın Başbakan ile müzakere ettiğim ama henüz açıklanmayan bir çok kaynak var. Türkiye bu noktada çok çok iyi konumda. Bütün adımlar atılmak suretiyle bu süreci tetikleyecek gelişmeler var."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılacağını, köprünün bağlantı yollarının yapımının hızla devam ettiğini, köprü üzerinden geçecek hızlı trenin ihalesinin de yapılacağını anlattı.

Avrasya Tüneli'nin açılışının da 20 Aralık'ta yapılacağını, boğazın altından otomobille geçileceğini, Kanal İstanbul projesinin de dünyanın örnek önemli yatırımlarından olacağını vurgulayan Erdoğan, proje hazırlıklarının bittiği ve ihaleye doğru gidildiğini bildirdi.

Çanakkale Boğazı'nın da artık köprüyle geçilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Erdoğan, bu projenin Edirne'den girip İstanbul'a uğramadan Anadolu'ya gidiş istikametini ciddi manada rahatlatacağını söyledi.

- "Herkes şu anda duruma hakim"

Köprünün, bir nevi Asya-Avrupa arasında bağlantıyı sağlayacağını, ayak aralığı uzun köprülerden olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Anadolu'daki çalışmaları daha da hızlandıracağız. Havaalanları, havalimanları bir taraftan devam ediyor. Bunlar zannediyor ki 'Tamam Türkiye çöktü'. Yok ya Türkiye çökmedi. Eskiden böyle bir olağanüstü hal ilan edildiğinde herkes bakkallarda, marketlerde ne var ne yok toplar, evine götürür, stoklardı. Ama şimdi böyle bir şey yok. Şimdi herkes tam aksine meydanlara koşuyor, kaçan yok. Hamdolsun tam aksine adeta meydanlarda festival gibi bir durum var. Geçen akşam 40'a yakın sanatçımız geldi, bizi ziyaret ettiler. Her akşam sağ olsun bir aradalar. Bu arada, yiyorlar, yediriyorlar, böyle de bir güzellik var. Ben bu milletime çok çok teşekkür ediyorum. Bu milletimle ne kadar iftihar etsek, ne kadar gururlansak azdır. Böyle bir millet yok. Alnından öpülesi bir millet. Rabbim milletimin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini bozmasın."

Erdoğan, "Gelecek haftaya kadar vatan nöbetleri devam ediyor diyebilir miyiz?" sorusu üzerine "İsabetli olur. Fevkalade bir durum olmayacak evelallah. Herkes şu anda duruma hakim. Hiç kimse endişe etmesin. O heyecanı yaşasınlar. Bu heyecanı her zaman yaşamıyorlar. Adeta ramazan havaları devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara