Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: 'Muhsin Yazıcıoğlu'nun ruhu üzerinden Maraş dağlarında, devletin itibarı kar altında kaldı'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 'Muhsin Yazıcıoğlu'nun ruhu üzerinden Maraş dağlarında, devletin itibarı kar altında kaldı. Bir kere o itibarı kurtarmalıyız. Allah'ın izniyle devletin yetkilileri Keş Dağlarında kar altında kalan itibarlarını kurtarsınlar. Bu mevzunun sokakta milletin ağzında tartışılmasına son versinler' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-26 04:17:18

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: 'Muhsin Yazıcıoğlu'nun ruhu üzerinden Maraş dağlarında, devletin itibarı kar altında kaldı'
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun ruhu üzerinden Maraş dağlarında, devletin itibarı kar altında kaldı. Bir kere o itibarı kurtarmalıyız. Allah'ın izniyle devletin yetkilileri Keş Dağlarında kar altında kalan itibarlarını kurtarsınlar. Bu mevzunun sokakta milletin ağzında tartışılmasına son versinler" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Seriyye Vakfı mensuplarının 16 Nisan referandumu dolayısıyla düzenlediği toplantıya katıldı. Büyük Birlik Partisi'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu hakkında konuşan topçu, devletin itibarının Yazıcıoğlu'nun ruhuyla birlikte Maraş dağlarında karlar altında kaldığını söyledi.

Yazıcıoğlu'yla tanışma anısını anlatan Topçu, "O gerçekten Üstadın ifadesiyle içi alev alev İslam, dışı pırıl pırıl Türk, ırkçılık ve şovenizmden uzak, dışı içine köle, içi dışına hakim ve milliyetini İslam'la vecdetmiş, Allah ne kadar emretmişse o kadar yaratılış hakikatini ortaya koyan iki büklüm bir kuldu. Benim onunla ilk tanışıklığım, bir lise talebesiyken olaylar sırasında yaralandım. O zamanki adı SSK Dışkapı Hastanesi, orada gözümü açtım. Karşımda tarak batmayan, kıvırcık denebilecek saçlı, elmacık kemikleri çıkık ama herkesin çok itibar gösterdiği birisi Bizim tedavilerimiz bitti, herkes çekip gitti, o kaldı, 'Sizi misafir edeyim ben' dedi. Ağırladı bizi, biz tabi ertesi hafta yanına tekrar gittik. Böyle bir ağabeydi bizim için" şeklinde konuştu.

"Devletin yetkilileri Keş Dağlarında kar altında kalan itibarlarını kurtarsınlar"

Devlet yetkililerinin Yazıcıoğlu'nun vefatıyla birlikte karlar altında kalan itibarını kurtarması gerektiğini ileten Topçu, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun ruhu üzerinden Maraş dağlarında devletin itibarı, kar altında kaldı. Bir kere o itibarı kurtarmalıyız. Önemli bir mevkide olan kişi Sayın Cumhurbaşkanı, onun Anayasa Mahkemesi'ne bir başvurusu var. Bir de bize atom bombası atmak niyetinde olan, atlarıyla itleriyle üzerimize gelen Avrupa ülkelerinden birinde başmisafir olarak ağırlanan güya gazeteci bir hain var. O hainin de Anayasa Mahkemesi'ne başvurusu vardı. Onunkinin kapağının 40 gün içinde açtılar, gerekli kararı verdiler. Avrupa Birliği ülkelerinin yetkilileri de tebrik etme yarışına girdi. Cumhurbaşkanının dosyası hala açılmadı. Bizzat yapabileceğimiz her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Allah'ın izniyle devletin yetkilileri Keş Dağlarında kar altında kalan itibarlarını kurtarsınlar. Bu mevzunun sokakta milletin ağzında tartışılmasına son versinler" ifadelerini kurtardı.

"Bir devletin imanı adalettir, kaç sene oldu Allah aşkına imanlı olduğunuzu gösterin bize"

Yargı mensuplarına da seslenen Topçu, "Muhsin Yazıcıoğlu'na 'Kardeşim' diyenlerin her birine sesleniyorum. Kardeşlik hukuku böyle mi takip edilir? Onlar da en az bizim kadar hassas bu konuda ama Allah aşkına işinizi yapın. Yargıya sesleniyorum. Bir devletin imanı adalettir, kaç sene oldu Allah aşkına imanlı olduğunuzu gösterin bize" dedi.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara