Dolar

32,3649

Euro

35,1705

Altın

2.324,87

Bist

9.079,97

'Cübbeli Ahmet Hoca'nın yargılanması başladı

Cübbeli Ahmet Hoca'nın, ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı' iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 15:47:28

'Cübbeli Ahmet Hoca'nın yargılanması başladı

AA'nın haberine göre, Kamuoyunda, "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün, yazdığı bir kitapta ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı" iddiasına ilişkin yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Ünlü katılmazken, müşteki Rasim Kubilay Ünlü hazır bulundu. Ahmet Mahmut Ünlü'nün avukatları da duruşmaya katıldı.

Müşteki Rasim Kubilay Ünlü, suçtan zarar gördüğünden kamu davasına katılmayı talep ederek, 12 sayfalık dilekçesini mahkemeye sundu.

Avukat Fatih Oğuz, müvekkili Ahmet Mahmut Ünlü'nün sağlık sorunu nedeniyleduruşmaya katılamadığını, bir sonraki duruşmada kendisini hazır edeceklerini söyleyerek, ''Müsnet eylem nedeniyle müştekinin suçtan zarar görmüş olması söz konusu olmadığından katılma talebinin reddine karar verilmelidir.'' dedi.

Söz alan müşteki Ünlü de Müslüman ve Türk genci olarak söz konusu eylemlerden zarar görmemesinin mümkün olmadığını ifade ederek, ''Mahkemece kamu davasına katılma talebimin reddedilmesi halinde kamu davasının Diyanet İşleri Başkanlığı'na ihbar edilmesini istiyorum.'' diye konuştu.

Hakim Aşkın Kocamanoğlu, sanığın ifadesi alındıktan sonra katılma talebinin değerlendirilmesine, bir sonraki duruşmada sanığın hazır edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara