Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'Diyanet' açıklaması

Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, TGRT ekranlarında değerlendirmelerde bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-23 23:34:33

Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'Diyanet' açıklaması

TGRT Ana Haber Bülteni'ne bağlanan Cübbeli Ahmet Hoca, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, FETÖ'ye gönderdiği mektup ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Diyanet İşleri'nin Kutlu Doğum'un sadece adını değiştirmesini ve tarihini sabit tutmasını da eleştirdi.

Cübbeli Ahmet Hoca şunları söyledi;

"Mevlid Kandili'ni kaldıramayınca gününü değiştirdiler. Madem Mevlid'i kaldıramıyoruz, o zaman günü değiştirelim, ağacı yerinden değiştirelim, bozalım dediler. Bunu tutturamazlarsa bakarsınız 'Mevlid'de yok' diyecekler, zaten görüşleri de odur bu konuda.

"BUNU SENİN DİNİNE YAHUDİ DE YAPMAZ HRİSTİYAN DA"

FETÖ, Diyanet'i de bunlara alet etti. Daha bundan sonra ne projeler olacaktı, FETÖ halife konumunda inebilseydi buraya Humeyni gibi, ondan sonra ne dinimiz ne ezanımız kalacaktı. Sultanahmet'in üzerinde hac silüeti 20 dakika durdu STV ekranlarında. Bütün bu diyaloglar yapıldı, o zaman sen git Ayasofya'da namaz kıl, o da gelsin Sultanahmet'te ayin yapsın. Mevzu bu, bu şirktir. Bunu senin dinine Yahudi de yapmaz, Hristiyan da yapmaz hiç kimse bu FETÖ'nün verdiği zararı vermezdi, vermedi de zaten.

"HÜKÜMETİMİZİN ASLA GERİ ADIM ATMAMASI LAZIM"

Bu işin uzantılarının tek tek tespit edilip bulunması gerek, doktor basar ağrıyor mu der ağrımıyor der geçer. Biraz bu konuya basıldı, çok ağrı basıldı. Yok Nisan'da kalsın, yok şöyle böyle olsun deniliyor. Diyanet olarak neden ayağa kalktın? Kurban'da o zaman kışa geliyor, hayvanlar üşüyor, yollarda telef oluyor onlara da bir şey bulalım o zaman. Bütün bunlar FETÖ'nün projelerinde vardı, burada şimdi bu ağrı sancı var, bunun için buranın üstüne gidilmesi lazım, hükümetimizin asla geri adım atmaması lazım. Bunlar burada bu direnci gösteriyorsa yarın bir gün bu dini değiştirmeye de kalkar. Allah için bu millet Tayyip Bey'e çok güveniyor. Her şey oluyorda, Mevlid 27 sene evvele dönemiyor. 27 sene nasıl bir kök salmış ki Nisan'da sabit kalacak deniliyor, buna bu hükümetin asla taviz vermemesi gerek."

 

Haber Ara