Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

'Çözüm için uluslararası arenada çaba yok'

'Çözüm için uluslararası arenada çaba yok'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-08 11:38:00

'Çözüm için uluslararası arenada çaba yok'
Moskova merkezli PolitKontakt Siyasi Araştırmalar Merkezi İcra Direktörü Andrei Medvedev, Ukrayna ve Suriye'deki acı tecrübenin, uzlaşı arayışlarına rağmen, sorunların çözümü için uluslararası arenada çaba gösterilmediğini gösterdiğini söyledi.

Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (ORSAM) düzenlediği "Ortadoğu ve Kafkaslarda Bölgesel Güvenliği Tehdit Eden Zorluklar ve Riskler: Dış Faktörler ve İç Çelişkiler" konulu uluslararası sempozyum başladı.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Kampüsü'nde gerçekleşen sempozyumda konuşan Medvedev, sempozyumun bölgesel risklerin analizi için önemli bir çalışma olacağını dile getirdi.

Medvedev, dünyada son yıllarda gerçekleşen uluslararası sorunlara değinerek "Ukrayna ve Suriye'nin acı tecrübesi gösteriyor ki, uzlaşı arayışlarına rağmen sorunların çözümü için uluslararası arenada çaba gösterilmiyor" dedi. Ortadoğu ve Kafkasya'daki sorunlar için de aynı durumun geçerli olduğunu belirten Medvedev, sempozyum çerçevesinde uzun vadeli bir yaklaşımla bölgedeki konuların ele alınacağını kaydetti.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin de Suriye, Irak, İran, Kafkaslar ve Türkiye'nin güneydoğu sınırlarında yaşanan uluslararası sorunların sempozyumun gündeminde yer aldığını hatırlatarak, "Siyasetçi, bilim adamı ve araştırmacıların, bu bölgede kanayan yaraların tedavisine, dünya barışının kalıcı olarak tesisine, bölgedeki güçlü, demokratik ve insan haklarına saygılı devletlerin gelişmesine önemli katkılar sağlamasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

ORSAM Başkanı Şaban Kardaş da toplantının faydalı olmasını temenni ederek, Kafkaslar ve Ortadoğu'da aynı isimlerle veya farklı bir katılımcı grubu ile benzer toplantılar düzenlemeyi hedeflediklerini belirtti.

İki gün boyunca 6 oturumla devam edecek sempozyum çerçevesinde, Ortadoğu ve Kafkaslar'daki sorunlar, Türkiye'nin dış politikasındaki temel eğilimler ve bölgesel ekonomik işbirliği gibi konular ele alınacak.

Haber Ara