Dolar

32,5903

Euro

34,8084

Altın

2.422,61

Bist

9.645,02

'Çok yalan söylüyor tahammül edemiyoruz'

Darbeci Hakan Evrim'in duruşmadaki yalanları şehit ve gazı yakınlarını çileden çıkarttı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-23 11:57:46

'Çok yalan söylüyor tahammül edemiyoruz'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı aynı davada, darbe girişimi gecesi alıkonulan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'a, "Sizi kanaat önderimiz (Fetullah Gülen) ile görüştürebiliriz" diyen eski 4. Ana Jet Üs Komutanı Hava Tuğgeneral Hakan Evrim, dün savunma yaptı.

Evrim, darbe girişimini "son derece amatörce planlanmış, mantık dışı, TSK teamüllerine aykırı bir garabetler manzumesi. Kalkışma başarısız olmak üzere planlanmış" olarak nitelendirdi.

Darbe girişiminin sivil imamı Kemal Batmaz'a topuk selamı verdiği görüntülerde net olarak görülen Evrim, Batmaz'ı tanımadığını öne sürdü. Görüntüleri yayınlayan basın organlarını da üst kapalı tehdit etti. Sanığın "Ben darbeci değilim, suçsuzum" sözüne karşılık bir izleyici "Oha" diye tepki gösterdi. Şehit ve gazi yakınları, Mahkeme Başkanı'nın sessiz olmalarını istemesi üzerine, "Çok yalan söylüyor hakim bey, tahammül edemiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, 4 saat savunma yapan Evrim'i savunma dışına çıkmaması için 5 kez uyardı.

 

Haber Ara