Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

Çocukları için karlı dağları yürüyerek aştı

Suriye'deki iç savaşta 5 çocuğuyla kaldıkları enkazdan kurtarılan Fatma Cuma, 6 ay önce yoğun kar yağışı altında yürüyerek geldiği Türkiye'de savaşın izlerini silmeye çalışıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 10:09:17

Çocukları için karlı dağları yürüyerek aştı

Suriye'deki iç savaşta eşini kaybeden, uçak bombardımanında 5 çocuğuyla kaldığı enkaz altından sağlık ekiplerince çıkarılan Fatma Cuma, 6 ay önce yoğun kar yağışı altında dağları aşarak geldiği Türkiye'de savaşın izlerini silmeye çalışıyor.

Cuma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Halep ilçesinde yaşadıklarını, mutlu bir ailesinin olduğunu ancak savaşın patlak vermesinin ardından zor günler geçirdiklerini belirtti.

Savaşta kaybettiği eşinin cenazesine bile katılamadığını anlatan Cuma, bu duruma çok üzüldüğünü dile getirdi.

Soğuk ve karlı bir günde uçak bombardımanı sırasında evlerine isabet eden bombanın infilak etmesi sonucu 5 çocuğuyla birlikte göçük altında kaldıklarını kaydeden Cuma, sağlık ekiplerinin çocuklarıyla kendisini enkaz altından çıkardığını söyledi.

"ÇOCUKLARIM İÇİN ÇALIŞMALIYIM"

Cuma, yaşadıkları acı günleri şöyle anlattı:

"Savaş ailemizin en güzel insanını elimizden aldı. O şimdi şehit ve geride 5 çocuk bıraktı. Onlar için yaşamam ve çalışmam gerekiyordu. Enkazın altında bunları düşündüm. Olay yerine gelen sağlık ve kurtarma ekipleri bizi bulunduğumuz yerden çıkardı. Bir süre evimiz olmadan komşularımızda kaldık. Daha sonra bir gece çocuklarımı yanıma alarak Türkiye'ye doğru yürümeye başladım. Gece olmuştu ve hava çok soğuktu, kar yağışı şiddetini arttırmıştı. Bir ara çocuklarımın yanımda olmadığını fark ettim. Bir süre sonra onları buldum. Sabah saatlerinde Hatay'a ulaştık. Burada hayırsever bir ailenin yanında kaldık. Daha sonra Kilis'e geldik."

Çocuklarının geleceği için çalışması gerektiğini kaydeden Cuma, bu nedenle Kilis Belediyesi tarafından desteklenen Kareemat İzzetli Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen eğitim kurslarına katıldığını söyledi.

Savaşın korkutucu yüzünü yaşadıklarını ifade eden Cuma, "Suriye'de savaş nedeniyle insanlar ölüyor. Çocuklar yetim ya da öksüz kalıyor. Bizler Türkiye'de mutluyuz. Kardeş ülke insanları, bizlere kapılarını, sofralarını açtı." diye konuştu. 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara