Dolar

32,5172

Euro

34,7923

Altın

2.420,97

Bist

9.757,55

Clinton Trump'a yüklendi

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Clinton, Cumhuriyetçi rakibi Trump'a yüklendi. Clinton, 'Bir tweetle kışkırtabildiğiniz bir kişiye nükleer silahlar konusunda güvenemezsiniz' diyerek Trump'la dalga geçti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-29 10:24:23

Clinton Trump'a yüklendi

Hillary Clinton, Philadelphia'daki parti kurultayındaki konuşmasında Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'a yüklendi.

Hillary Clinton, Donald Trump'ın ABD Başkanı olmak için yeterli karakteri ve tecrübesi olmadığını söyledi. Clinton, Trump'ın sadece laf kalabalığı yapan bağnaz bir kişi olduğunu belirtti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Demokrat başkan adayı, ABD'nin sorunlarını tek başına çözebileceğini iddia eden Cumhuriyetçi rakibi ile dalga da geçti.

Trump'ın başkomutan olamayacağını, onun en küçük provokasyonda soğukkanlılığını kaybettiğini vurgulayan Clinton, "Bir tweetle kışkırtabildiğiniz bir kişiye nükleer silahlar konusunda güvenemezsiniz" dedi.

ÜLKESİNİN İLK KADIN BAŞKAN ADAYI

Eski First Lady, New York Senatörü ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ülkesinin seçilme şansı olan ilk kadın başkan adayı.

ABD Başkanı Barack Obama, Demokrat Parti Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, "Ne ben, ne Bill (Clinton), ne de bir başkası...Bugüne kadar hiçbir erkek ya da kadın, ABD Başkanı olmak için Hillary Clinton kadar ehil değildi" demişti.

Yapılan son kamuoyu yoklamaları ise Hillary Clinton ve Donald Trump'ı başabaş gösteriyor.

Haber Ara