Dolar

32,3761

Euro

35,0104

Altın

2.326,91

Bist

9.079,97

Cizre'deki teror operasyonunun sona ermesi

Cizre'deki teror operasyonunun sona ermesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-11 18:44:20

Cizre'deki teror operasyonunun sona ermesi
Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun tamamlanmasının ardından güvenlik güçleri, ilçedeki Dicle Köprüsü'ne şehitler anısına Türk bayrakları astı, Nusaybin Caddesi'nde "Komando Marşı" okudu.

TSK ve emniyet unsurlarının Cizre'de bölücü terör örgütüne yönelik 14 Aralık'ta başlattığı "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" tamamlandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından başarıyla tamamlandığı açıklanan operasyon kapsamında, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken, çoğu el yapımı patlayıcı tuzaklı yaklaşık 300 çukur kapatıldı, 700 barikat kaldırıldı.

Güvenlik güçleri, Cudi Mahallesi'nde Doğuş ve Narin sokaklar arasında bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan evlere de sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Buradaki teröristlerin etkisiz hale getirilmesiyle Cizre'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar başarıyla tamamlandı.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede arama-tarama faaliyetleri sürüyor.

- "Artık güvendesiniz"

Operasyonların başarıyla tamamlanması sonrası güvenlik güçleri de şehitler anısına ilçedeki Dicle Köprüsü'nü Türk bayraklarıyla donattı. İlçeden ayrılarak güvenlik noktasına gelen aileye de yakın ilgi gösteren güvenlik güçleri, ailenin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Polisler, aileye "Hoş geldiniz. Güvendesiniz arkadaşlar biz varız. Bitti olay artık güvendesiniz" ifadelerini kullandı.

Bu arada, operasyon kapsamında son çatışmalar Nusaybin Caddesi'nde yaşandı. Operasyonun son bulmasıyla TSK ve emniyet unsurları caddede Türk bayrağı açarak "Komando Marşı"nı okudu. Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasının girişine de "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" afişi asıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara