Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

Cizre'deki saldırının ateşi Yalova'ya düştü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Abdülhamit K

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 21:01:18

Cizre'deki saldırının ateşi Yalova'ya düştü
Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Abdülhamit Kaya'nın Yalova'nın Çiftlikköy ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği'ne bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 11 polis memuru şehit olmuştu. Şehit olan polislerden Abdülhamit Kaya'nın (43) Yalova'nın Çiftlikköy ilçesindeki evine acı haber ulaştı. Polis memurunun şehit olduğu haberini annesi Sündüz ve babası Necip Kaya'ya Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel birlikte verdi. Şehidin anne ve babasının oturduğu Kafkas Apartmanı ise Türk bayrakları ile donatıldı. Haberi alan yakınları gözyaşları içerisinde geldikleri şehidin babaevinde diğer akrabalar tarafından teselli edilmeye çalışıltı. 3 yıl önce Cizre'ye tayininin çıktığı öğrenilen şehit polis memuru Abdülhamit Kaya'nın evinin çevresine gelen vatandaşlar da gözyaşı döktü.

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, "Şehidimize rahmet, ailesine, yakınlarına Allah'tan sabır diliyoruz. Bu hain terör saldırısını hep birlikte lanetliyoruz. Diğer şehitlerimizin ailelerine de başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. İnşallah bu terör belası bir an önce bitecek. Bu hainler de gerekli olan her türlü cezayı ve belayı bulacaklar. Başımız sağolsun" dedi.

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise, "Mücadelemiz sürecek. Şehitlerimiz olacaktır muhakkak. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni asla ve katta üç beş tane çapulcu yapacakları eylemlerle bizleri teslim alamayacaktır. Ülkemizin ve ailemizin başı sağolsun" diye konuştu.

Şehit polis memuru Abdülhamit Kaya'nın amcası ise, "Allah kötü insanların belasını versin. Çocuğumuzun şehit haberini aldık. Memleketimizin, milletimizin başı sağolsun. Vatan sağolsun" dedi.

Şehit polisin naaşı, pazar günü öğlen namazından sonra Çiftlikköy ilçesinden kaldırılacak.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara