Dolar

32,6005

Euro

34,7936

Altın

2.495,29

Bist

9.473,89

Cizre'deki protestolarda 1 çocuk öldü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Perşembe günü 2'si çocuk 4 sivilin ölümünün protesto edildiği gösterilerde 16 yaşındaki Adem İrtegün'ün nereden geldiği belli olmayan iki kurşunla yaralanıp kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 14:30:31

Cizre'deki protestolarda 1 çocuk öldü

Göstericilerin dün akşam  20.00'da Cizre'nin birçok mahallesinde yolları kapattığını aktardı. Polisin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiği olaylarda göstericiler taş, ses bombası, havai fişek ve molotof kokteylleriyle karşılık verdi.

Ajansların haberine göre, Yakınları, Adem İrtegün'ün Yeşilyurt Mahallesi'ndeki olaylar sırasında pastaneye gitmek üzere evden çıktığını söyledi. Yaralanan İrtegün'ün tedavi için kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'ne giden HDP Şırnak Milletvekili Avukat Aycan İrmez, "Çok sıcak ve zorlu bir süreçten geçiyoruz (…) Bu akşam (Perşembe) 16 yaşında gencecik bir insanımız polis tarafından, halkımıza yönelik saldırı sonucunda yaşamını yitirmiştir" dedi.

AĞRI'DA BİR GENÇ ÖLDÜ

Diğer yandan Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde dün gece çıkan olaylarda 28 yaşındaki Erhan Tanrıkulu hayatını kaybetti. DHA, Doğubeyazıt-Ağrı karayolunda polisin lastik yakıp yol kesmek isteyen gruba müdahale için giden zırhlı araca uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını, polisin de karşılık verdiğini bildirdi.

Haberde, polisin içinde Tanrıkulu'nun bulunduğu araca şüpheli gördüğü gerekçesiyle ateş açtığı, aracın duvara çarparak durduğu belirtildi. Tanrıkulu olay yerinde hayatını kaybetti.

Haber Ara