Dolar

32,3242

Euro

35,0821

Altın

2.308,24

Bist

9.079,97

Cizre'de çatışma ve silah sesleri

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yoğun silah seslerinin yükseldiği ve çatışma yaşandığı belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-05 01:24:30

Cizre'de çatışma ve silah sesleri

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından bölgede yoğun silah seslerinin yükseldiği ve çatışma yaşandığı öne sürüldü.

Evrensel'in haberine göre, Şırnak Valiliği, Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Valilik'ten yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı il idaresi kanununun 11/c maddesi gereğince ilimiz Cizre ilçesinde 4 Eylül 2015 günü saat 20.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkam yasağı ilan edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Valilik tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından Cizre'nin Nur, Cudi, Sur ve Yafes mahallelerinde çatışma yaşandı.

Çatışmalar devam ederken, çok sayıda patlamanın yaşandığı belirtildi. Nusaybin Caddesi üzerinde bulunan Kerem Oteli önünde yaşanan büyük patlamada çok sayıda polisin yaralandığı iddia edildi.

Yaralı polislerin hastaneye kaldırıldığı ve hastane giriş çıkışlarının sivil yurttaşlara kapatıldığı belirtildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, twitter hesabından, Cizre için bakanı aradığını ancak müsteşarıyla görüştüğünü yazdı. Cizre'ye giriş ve çıkışların kapatıldığı, ilçede elektriklerin ve iletişim hatlarının kesildiği öğrenildi.

 

Haber Ara