Dolar

32,5887

Euro

34,7501

Altın

2.498,72

Bist

9.524,59

Çin, Vatikan ile normalleşmeye çalışıyor

Çin, ülkedeki Katolik vatandaşları için Vatikan ile ilişkilerini normalleştirmeye çalışıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-18 21:37:00

Çin, Vatikan ile normalleşmeye çalışıyor

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kahn, ülkesinin Vatikan ile ilişkileri geliştirmeyi çalıştığını söyledi.

Çin ve Vatikan arasındaki diplomatik ilişkiler 1951 yılında kesilmişti. Şu anda Çin'de resmi ve resmi olmayan iki Katolik Kilisesi var.

Çin'deki taraftarları yaklaşık dört milyon kişi olan resmi Katolik kilisesinin piskoposları Vatikan'ın onayı olmadan Çin hükümeti tarafından atanıyor.

Reuters ajansı kaynakları Çin hükümeti ve Vatikan arasında diplomatik ilişkilerin tam restorasyonu öngörmeyen, ancak her iki taraf için önemli noktaları içeren anlaşmanın bazı ayrıntılarını açıkladı.

Rus RIA "Novosti" ajansına göre ise, Roma Papası Franciscus Vatikan ve Çin arasındaki ilişkiyi tersine çevirme niyetinde.

Çin yetkilisi Lou Kah, "Biz Çin ve Vatikan arasındaki ilişkilerin düzelmesini içtenlikle istiyoruz. Vatikan'ın da ilişkilerin geliştirilmesi için esnek ve pratik tutum içinde olacağını umut ediyoruz" dedi.

Haberde bu yıl nisan ayından itibaren iki taraf bir çalışma grubu oluşturarak, aradaki temel çelişkiyi oluşturan Çin'de Katolik kilise piskoposlarını nasıl tayin edileceğini görüştüğü de bildirildi.

Haber Ara