Dolar

32,3252

Euro

35,0770

Altın

2.299,48

Bist

8.986,46

Çin Titanic'in kopyasını yapacak

Çinli Seven Star Energy firması 1912 yılında batan Titanic gemisinin orijinal kopyasının inşasını resmi bir törenle başlattı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-01 17:20:00

Çin Titanic'in kopyasını yapacak

Euronews'in haberine göre, Titanic gemisi Sichuan eyaletinin Daying kentindeki Akdeniz temalı bir tatil köyü projesinin parçası olarak inşa edilecek.

Toplam maliyeti belirtilmeyen projenin 2017 yılı sonunda tamamlanması bekleniyor.

Projeyi üstlenen Çinli firmanın CEO'su, “Neden bunu Çin'de inşa ediyoruz? Çünkü Titanic ile tüm insanlığa bir şey sunuyoruz. Bunu sadece bir ülke sahiplenmiyor. Amerika da örneğin Kung Fu Pand yapabiliyor, bu çok yaygın. Titanic, Çin'de evrensel bir değeri temsil ediyor.“dedi.

Proje kapsamında Daying kentinde yaşayan çok sayıda kişi başka bölgelere taşınmaya zorlandı. Bölgeden göçe zorlanan Çinliler durumdan memnun değil.

“Buradan taşınmak zorunda olmasaydık bizim için çok iyi olurdu. O zaman burada kendimizi geçindirecek işler yapabilirdik. Ama gitmek zorunda kalırsak kötü olur. Bize yeterli tazminat ödeyeceklerini de sanmıyorum.”

Kopya Titanic'in içinde ziyaretçilerin orijinal geminin içinde oldukları hissini vermek için çeşitli simülasyonlar yer alacak.

Haber Ara