Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

Çin, Güney Çin Denizi'nde 'askeri konser' verdi

Çin, Güney Çin Denizi'nde 'askeri konser' verdi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-04 12:44:34

Çin, Güney Çin Denizi'nde 'askeri konser' verdi
Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun askeri sanatçısı, tartışmalı Güney Çin Denizi'nde konser verdi.

Çin basınında çıkan haberlerde, Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) askeri sanatçısı Song Zuying'in, tartışmalı Güney Çin Denizi'nde Filipinler'in de hak iddiasında bulunduğu bölgedeki yeni inşa edilen bir ada üzerinde askeri birlikler ve çalışanlara konser verdiği belirtildi.

Hafta sonu yapılan konser ile ilgili çıkan fotoğraflarda sahnenin yanında Çin'in ikinci büyük savaş gemisinin yanı sıra sahne önünde askeri kalabalık dikkati çekiyor.

Tartışmalı bölgede özellikle askeri faaliyetler noktasında son zamanlarda Çin ve ABD arasında gerilim artmıştı. ABD, Pekin yönetimini tartışmalı bölgede askeri faaliyetlerini artırmakla suçlarken, Çin, sadece savunma amaçlı çalışmalar yürüttüğünü savunuyor.

ABD, bölgede seyrüsefer konusunda ısrarını sürdürürken, ABD'nin bölgedeki seferleri ve Güney Çin Denizi'nde hak iddia eden diğer ülkelerle ortak faaliyetleri Çin tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Pekin yönetimi, yer altı kaynakları açısından zengin Güney Çin Denizi'nde başta Filipinler olmak üzere Vietnam, Brunei ve Malezya'nın da arasında bulunduğu bölge ülkeleriyle egemenlik tartışmaları yaşıyor.

Bölge üzerinden yapılan gemi taşımacılığı yolu ile dünya genelinde her yıl yaklaşık 5 trilyon dolarlık ticaret gerçekleşiyor.​

Haber Ara