Dolar

32,3860

Euro

35,0550

Altın

2.325,22

Bist

9.114,79

Çin'den vatandaşlarına Türkiye uyarısı

Doğu Türkistan'da yaşanan gelişmeler nedeniyle Türkiye'de Çin aleyhine düzenlenen gösterilere karşı Çin Dışişleri Türkiye'yi ziyaret edecek vatandaşlarını uyardı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-05 13:46:09

Çin'den vatandaşlarına Türkiye uyarısı

Reuters'in haberine göre, Çin yönetimi, Çinli turistlerin son dönemde Türkiye'de 'rahatsız edildiği ve saldırıya uğradığı'nı belirterek, Türkiye'nin birçok yerinde Çin karşıtı gösteriler düzenlendiğine dikkat çekti. Çin Dışişleri'nin web sitesine konulan uyarı notunda, "Kesinlikle protestolara yaklaşmayın, ve gösterileri filme çekmeyin. Dışarıda tek başınıza hareket etmemeye azami dikat gösterin" ifadeleri kullanıldı. 

Türk Dışişleri de geçen hafta bir açıklamayla Uygur Türkleri'nin Pekin'den baskı gördüğünü belirtip, bu konuda 'kaygılarını' dile getirmişti. Ankara bu kaygıların Çin Büyükelçiliği'ne de iletmişti. 

Çin Dışişleri de buna Uygur Türkleri'nin gördüğü baskılar için "Türkiye'nin bu haberleri doğrulamasını istedik ve Türk Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya ilişkin endişemizi ilettik" yanıtını vermişti. 

Türkiye çapında Çin karşıtı protestolarda bazı çin lokantalarına saldırı olmuş, Cumarteesi günü de Çinli sanılarak bir Koreli'ye saldırı düzenlenmişti. 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara