Dolar

32,3776

Euro

35,0228

Altın

2.325,48

Bist

9.088,71

Çin'den ABD'ye gözdağı: Ticaret savaşından korkmuyoruz

Ticaret savaşında iki ülkenin arasındaki iplerin iyice gerilmesiyle, Çin tarafından 'ABD’yle ticaret savaşından korkmuyoruz' açıklaması geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-15 12:07:36

Çin'den ABD'ye gözdağı: Ticaret savaşından korkmuyoruz

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang, çarşamba günü yaptığı basın toplantısında, ülkenin ticaret savaşı gündemine değindi.

"SAVAŞI BAŞLATTIYSANIZ, SAVAŞIRIZ"

ABD ile Çin arasında devam eden anlaşmazlığı çözmeye yönelik görüşmelerin devam ettiğini belirten sözcü, anlaşma olmaması durumunda da yükselecek bir ticari savaştan korkmadıklarını belirtti.

Sözcü Shuang, yaptığı açıklamada “Çin'in bir ticaret savaşı istemediğini, ancak bundan da korkmadığını” belirterek "Biri bu savaşı başlattıysa, sonuna kadar savaşırız" ifadelerini kullandı.

"ÇİN HİÇBİR ZAMAN BASKILARA BOYUN EĞMEZ"

Shuang, konuşmasında şunları söyledi:

"Çin birçok defa karşılıklı yükselen gümrük vergilerinin hiçbir problemi çözemeyeceğini söyledi. Bir ticaret savaşı, iki taraf için de zararlı olacaktır. Çin bir ticaret savaşı istemiyor, ancak bundan korkmuyoruz da. Biri bu savaşı başlattıysa, sonuna kadar savaşırız. Çin hiçbir zaman dış baskılara boyun eğmez. Egemenliğimiz ve çıkarlarımızın korunması konusunda kararlıyız."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara