Dolar

32,5612

Euro

34,8698

Altın

2.437,15

Bist

9.718,36

Çıkmaz, Cumhuriyet'in 93'ncü yıldönümünü kutladı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, yaklaşık bir asır önce 'egemenliği kayıtsız şartsız' devralan Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük yolunda ilerleyişini sürdürdüğünü belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-27 15:04:13

Çıkmaz, Cumhuriyet'in 93'ncü yıldönümünü kutladı
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, yaklaşık bir asır önce "egemenliği kayıtsız şartsız" devralan Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük yolunda ilerleyişini sürdürdüğünü belirtti.

GAİB Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Cumhuriyet Bayramı'nın 93'ncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, modern Türkiye'nin kuruluşunun yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Türkiye'nin kuruluş temellerinin atıldığı bugüne geçen sürede büyük başarılara imza attığını vurgulayan Çıkmaz, bu başarının mimarı Atatürk'ü rahmetle andığını vurguladı. Türkiye'nin ülkeler arasında her alanda büyük başarılara atması için verilen mücadelenin azim ve kararlılıklar devam ettiğini belirten Çıkmaz, "Ülkenin düşman işgalinden kurtulması için mücadele eden kahramanlarımız mezarlarında rahat uyusunlar, torunları miraslarını ileri seviyelere taşımak için mücadele veriyor. Her alanda yeniliklere imza atan halkımız, atalarına layık olmak için çalışıyor. Yaklaşık bir asır önce egemenliği kayıtsız şartsız devralan Türk milleti bağımsızlık ve özgürlük yolunda ilerleyişini sürdürüyor" ifadelerini kullandı. Cumhuriyetin bu toprakların ortak değeri olduğuna dikkati çeken Çıkmaz, bu değerin korunması ve geleceğe taşınması için çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Çıkmaz, bu gün vesilesiyle başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmetle, gazileri de minnet ve şükranla andığını kaydetti.

Haber Ara