Dolar

32,3817

Euro

35,0379

Altın

2.326,97

Bist

9.142,40

Çiftçilerden demokrasi nöbetine 'traktörlü' destek

Adana'da çiftçiler traktörlerle konvoy oluşturarak darbe girişimini protesto etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 20:32:00

Çiftçilerden demokrasi nöbetine 'traktörlü' destek
Adana'da çiftçiler traktörlerle konvoy oluşturarak darbe girişimini protesto etti.

Karataş ilçesinden kent merkezine yaklaşık 60 traktör ile gelen çiftçiler, Türk bayrakları ile kentte konvoy yaptı. Darbe girişimini protesto eden çiftçiler, daha sonra AK Parti Adana İl Başkanlığı önüne gelerek burada vatandaşların 'demokrasi nöbetine' destek verdi.

Burada çiftçiler adına konuşan Hüseyin Yılmaz, "15 Temmuzdan bu yana uyku uyumadık. Köylülerimiz olarak Karataş'ta demokrasi nöbetimizi tutmaya devam ediyoruz. O günden bu güne sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize 'uyuyun' diyene kadar uyumayacağız. Bizi burada ağırladığı için Sayın AK Parti İl Başkanımız Fikret Yeni'ye teşekkür ediyoruz" dedi.

"Nöbetimiz Adana'da da devam ediyor

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ise, "Karataş ilçemizden bazı arkadaşlar beni arayarak çiftçi olduklarını göstermek amacıyla traktörleri ile Adana'da bir konvoy yapacaklarını ve bu konvoyla 15 Temmuz'da düzenlenen hain saldırıya karşı Karataş olarak 15 Temmuz'dan bu yana sergiledikleri duruşlarını göstermek istediklerini söylediler. 81 ilimizde olduğu gibi Adana'mızda da 15 Temmuz itibariyle hain saldırıya karşı milletimizin devletle birliğini bütünlüğünü ortaya koyan duruş ve demokrasi nöbetimiz Adana'da da devam ediyor. Adanalı hemşerilerimiz sağ olsunlar mesaileri bittikten sonra sabah namazına kadar il binamızın önü binlerce Adanalı vatandaşlarımız tarafından nöbeti tutuluyor" diye konuştu.

Açıklamaların ardından kentte bir süre daha konvoy yapan çiftçiler daha sonra tekrar Karataş ilçesine döndü.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara