Dolar

32,6008

Euro

34,8157

Altın

2.503,33

Bist

9.448,94

CHP: Türkiye'de devrim yapacak halimiz yok

CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, Türkiye'de devrim yapacak hallerinin olmadığını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 13:59:33

CHP: Türkiye'de devrim yapacak halimiz yok

Ajansların haberine göre, CHP Hollanda Birliği'nin davetlisi olarak geldiği Hollanda'da konuşma yapan Süleyman Çelebi, şunları söyledi: "Gerçekten tam bir anayasa değişikliğine gidilmeden bu ülkede hukuk olmaz. Yine bu seçim yasasıyla, siyasi partiler yasasıyla, sendikalar kanunuyla olmaz. 12 Eylül'ün ürettiği tahribatlardan Türkiye kurtulmadığı sürece bunların makyaj tedavileriyle çözülecek bir yanı yok. Ama şöyle bir ütopya da yaratmayalım. Türkiye de devrime hazır değil ha! Devrim yapacak halimiz yok. Bunu çok gerçekçi olarak söylüyorum. Böyle bir noktada değil Türkiye. Demek ki bir onarım sürecinde bugünün evrensel değerlerinden bir hukuk normu çıkartabilirsek bile Türkiye'de devrim yapmış oluruz."

"MECLİS'TE 13 YIL NE YAPTINIZ?" 

CHP'li milletvekillerinin mecliste 13 yıl boyunca ne yaptıklarının sorulmasına tepki gösteren Süleyman Çelebi, şu ifadeleri kullandı: "Hep yedik de içtik değil yani... Orada eylem de yaptık. Çok ciddi yasal teklifler verdik. 13 yıl direniş yaptık. Torba kanuna karşı kendi torbamızı götürdük. Slogansa slogan attık. Yani direndik orada. Dayak da yedik. Hep böyle, oturduk maaş aldık falan değil..."

"BİZİM ÖRGÜTÜMÜZÜN OKUMA ALIŞKANLIĞI YOKTUR"

CHP örgütünün, mecliste verilen tekliflerin yüzde 1'ini bile bilmediğini öne süren Süleyman Çelebi, şöyle devam etti: "Bütün ilçelerde vardır aslında verdiğimiz bütün teklifler. Sorun, ilçe yöneticileri bilmezler. Çok dürüstçe söylüyorum. Okumazlar çünkü. Okuma alışkanlığı yoktur bizim örgütümüzün. Keşke bir okusalar..."

Haber Ara