Dolar

32,3712

Euro

35,0018

Altın

2.326,08

Bist

9.096,54

CHP'nin, Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:- 'On binler ağır sıcak altında, yağmur altında, ayakları su toplayarak yürüyorsa vicdanı olan bunu anlamaya çalışır'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-27 12:56:12

CHP'nin, Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "On binler ağır sıcak altında, yağmur altında, ayakları su toplayarak yürüyorsa vicdanı olan bunu anlamaya çalışır." ifadesini kullandı.

Budak yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Ankara Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşe ilişkin yapılan eleştirileri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın her fırsatta yürüyüşü hedef alan açıklamalar yaptığını savunan Budak, AK Parti Hükümetleri döneminde Türkiye'nin insani gelişmişlik, basın özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü endeksinde ciddi bir gerileme yaşadığını öne sürdü.

Türkiye'nin adalet endeksinde 113 ülke arasında 99'unculuğa gerilediğini ve adalete olan güvenin sıfıra indiğini ileri süren Budak, "Bu çöküşün sorumlusu 15 yıldır ülkeyi yöneten AKP Hükümetleridir." iddiasında bulundu.

Budak, açıklamasında şu görüşleri savundu:

"On binler ağır sıcak altında, yağmur altında, ayakları su toplayarak yürüyorsa vicdanı olan bunu anlamaya çalışır. Ama nerede böyle bir vicdan? Biz biliyoruz ki milyonların aklı ve gönlü bu yürüyüşte. On binler çok güç koşullarda bu yürüyüşün parçası oluyor, olmak istiyor. AKP Genel Başkanı ve Başbakan'ın bu insanları anlamalarını beklemiyorum ama saygısızlık etmeleri kabul edilemez. Başbakan'ın, ayakları kan revan içinde yürüyen, tekerlekli sandalyesiyle, bastonuyla yürüyüşün parçası olmaya çalışan insanlarımıza saygısızlık yapmaya hakkı yok. Bu vicdansızlıktır. Vatandaşlarımızı da isyan ettiren zaten bu vicdansızlıktır."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara