Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:'İstanbul'da çok büyük bir buluşmayla adalet özlemini dile getiren bütün vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz ve o büyük buluşmada daha yüksek sesle adalet talebini güçlendireceğiz'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-22 20:12:16

CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "İstanbul'da çok büyük bir buluşmayla adalet özlemini dile getiren bütün vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz ve o büyük buluşmada daha yüksek sesle adalet talebini güçlendireceğiz." dedi.

Tezcan, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün sekizinci gününün sonunda, Yeniçağa ilçesi girişindeki kampta düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın açıklamalarını değerlendirdi.

"Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderdiği" iddiasını tekrarlayan Tezcan, "Sadece Hayati Yazıcı'dan değil, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından da aynı çerçevede bir açıklama gelmiş. Demek ki şaşırdılar, hangi kılıfı uyduracaklarının derdine düşmüşler." diye konuştu.

Tezcan, söz konusu dilekçenin başında "gizli" ibaresinin yer aldığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Şimdi ben merak ediyorum, Hayati Yazıcı avukatlık yaptı, nasıl yaptı? Eğer hal böyleyse Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının açıklaması da şikayet dilekçesidir bu çerçevede. Bütün avukat meslektaşlarıma çağrı yapıyorum. Ben de bir avukatım, uzun yıllar avukatlık yaptım. Bundan sonra savcılıklara verdikleri dilekçelerde sonuç bölümünde kanuni gereğini ifa edin, sonuçtan da tarafıma bilgi verin desinler. Hiçbir savcı alıp o dilekçeleri işleme koymaz."

- "Daha yüksek sesle adalet talebini güçlendireceğiz"

CHP'nin Milletvekili Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne yönelik farklı tartışmaları açmaya çalışanların olduğuna dikkati çeken Tezcan, buna fırsat vermeyeceklerini ve adaleti yok edenlere karşı her alanda adalet istediklerini kaydetti.

Tezcan, "İstanbul'da çok büyük bir buluşmayla adalet özlemini dile getiren bütün vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz ve o büyük buluşmada daha yüksek sesle adalet talebini güçlendireceğiz." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın "Yargı çeşitli şekillerde maalesef zemin ve güven kaybetti. Şimdi artık bunu da yeniden tesis etme zamanıdır." şeklindeki açıklamasını anımsatan Tezcan, "Samimilerse çağrım çok açık. Gelin anayasada son yaptığınız değişikliklerde yargıyı bozan, iğfal eden düzenlemeleri hep beraber kaldıralım, bağımsız bir yargı kuralım. Bakalım yanaşacaklar mı?" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, yürüyüşün bugünkü bölümünde yaklaşık 20 kilometre mesafe kateden Kılıçdaroğlu, Yeniçağa ilçesi girişindeki Şair Dertli Kültür Parkı'nda oluşturulan konaklama alanına ulaştı.

Son bölümü yoğun yağmur altında geçen yürüyüşün bir bölümüne "Kardeş Türküler" grubu da katıldı. Kılıçdaroğlu, Kardeş Türküler'in söylediği "Bekle bizi İstanbul" şarkısına eşlik etti.

Geceyi alana getirilen karavanda geçirecek Kılıçdaroğlu'nun, yarın sabah saatlerinden itibaren yürüyüşüne devam etmesi bekleniyor.


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara