Dolar

32,5463

Euro

34,8298

Altın

2.432,48

Bist

9.702,43

CHP Muş İl Başkanı Adanur'dan Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş İl Başkanı İsmail Adanur, terör örgütü PKK tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'na düzenlenen saldırıya tepki göstererek, 'Bu tür saldırıların Cumhuriyet'i kuran bir partinin hiçbir neferini susturamayacağı gibi sesimizin daha gür ve güçlü bir sedayla çıkacağına hiç kimsenin kuşkusu olmasın' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-27 15:49:31

CHP Muş İl Başkanı Adanur'dan Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya tepki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş İl Başkanı İsmail Adanur, terör örgütü PKK tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'na düzenlenen saldırıya tepki göstererek, "Bu tür saldırıların Cumhuriyet'i kuran bir partinin hiçbir neferini susturamayacağı gibi sesimizin daha gür ve güçlü bir sedayla çıkacağına hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

İl ve ilçe teşkilat üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur, ülkenin son dönemlerde sıkıntılı günler yaşadığını söyledi. Karanlık odakların ülkenin huzur ve refahına yönelik illegal teşebbüslerde bulunduğunu belirten Adanur, "Maalesef yeni acılar yaşıyor ve kaotik ortamın giderek derinleşmesinden endişe duyuyoruz" dedi. Adanur sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet Halk Partisi gerek genel merkez, gerek genel başkanımız ve gerekse TBMM'de bu zafiyetlerle olan endişelerini defalarca deklare etmiş, terör araştırma komisyonları kurulması hususunda defalarca soru önergesi sunmuştur. Bu önergeler her defasında reddedildiği halde demokrasiden yana tavır alan ve en büyük ilkesi ülkenin bölünmez bütünlüğü, huzur ve refahın bakiyeti olan CHP'nin bu duruşu terör örgütlerini de rahatsız etmiş olmalı ki özellikle genel başkanımıza yönelik fiili ve sözlü saldırıları defalarca gerçekleştirmişlerdir. En son genel başkanımıza bir şehidin cenaze töreninde mermi atarak, genel başkanımızın demokrasi ve doğruluktan yana tavrını bu illegal eylemlerle susturacağını sananlar büyük bir yanılgı içinde olduğunu anlayınca 25 Ağustos günü bir program münasebetiyle Artvin'in Şavşat ilçesinde bulunan genel başkanımıza suikast girişiminde bulunmuşlardır. Ve maalesef bu alçak girişim sonrası bir askerimiz şehit olmuştur. Bu tür saldırıların Cumhuriyet'i kuran bir partinin hiçbir neferini susturamayacağı gibi sesimizin daha gür ve güçlü bir sedayla çıkacağına hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

Saldırıyı düzenleyen terör örgütünü lanetleyen Adanur, "Bu vesileyle bu alçak saldırıyı düzenleyen terör örgütünü lanetliyor, sayın genel başkanımıza, camiamıza ve tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Ara