Dolar

32,3275

Euro

35,0717

Altın

2.307,07

Bist

9.079,97

CHP'li vekilden Kılıçdaroğlu'na rest

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, dokunulmazlıklar konusunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na resti çekti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-24 03:02:32

CHP'li vekilden Kılıçdaroğlu'na rest

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'nin Anayasa Mahkemesi'ne taşınması için imza toplanma çağrısına, "İmzayı verecek olanlar HDP'ye gitsin" çıkışından sonra, CHP Milletvekili Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu'na resti çekti.

CHP'nin Antalya kampına dokunulmazlık oylamaları sonrasında yaşanan parti içi çatlak damgasını vurdu. Meselenin AYM'ye taşınması için imza toplanması gerektiği yönündeki görüşe sert dille karşı çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt Fikri Sağlar'dan geldi. Sağlar, "Biz CHP içinde kalacağız ve bu anlayışı değiştireceğiz" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu'nda önce 'Hayır' diyenlere karşılık ikinci turda referandumun önünü kesmek için evet diyenlerin arttığı görüldü. CHP'nin Antalya Kampı'ndaki ana gündem maddesi AKP'nin teklifine CHP'nin neden 'evet' dediği oldu. Parti içindeki muhalif sesler, konunun AYM'ye taşınması için 110 imzanın toplanması gerektiği görüşünde. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tavrı ise net: İmzayı verecek olanlar HDP'ye gitsin!

Dokunulmazlık oylamalarında hayır diyenlerden CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu'na cevap verdi; "Biz CHP içinde kalacağız ve bu anlayışı değiştireceğiz."

RS FM'de Yavuz Oğhan'ın hazırlayıp sunduğu 'bidebunudinle' programında konuşan Sağlar, oylamada neden hayır dediğini de açıkladı ve parti yönetimini sert şekilde eleştirdi.

​Sağlar, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun evet diyeceğini düşünmeden söylemiş olması, bu sözün üzerine strateji geliştirilmeye çalışılması karşımıza bir çelişkiler yumağının çıkmasına neden oldu. Anayasaya aykırı olan bir şeye evet demek hukuka olan inancımızı yok sayar. Özellikle Kılıçdaroğlu ile birlikte Kürt sorununun parlamentoda çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. DEP ile birlikte parlamentoya girme sebebimiz buydu. Sorunu parlamentoda çözmeye çalışırken, sorunun çözümü için görevli olan insanların parlamentodan çıkarılmaya çalışılması ilkesel olarak da aykırıdır. Bizim ilkemiz vardı, kürsü hariç dokunulmazlıkların kalkması gerekirdi. Bu doğrultuda bir kanun teklifi getirilirse el kaldırırdık" diye konuştu.

'KAN AKMAYA DEVAM EDECEK'

Anayasa değişikliğinin ikinci tur görüşmelerinde CHP'nin referandum endişesi nedeniyle ilk madde 373 oy alarak, referandum engeline takılmadan kabul edildi. Peki referandum olsaydı CHP genel merkezin düşündüğü gibi zor durumda mı kalacaktı?

Fikri Sağlar bu sorunun cevabını Özal Dönemini hatırlatarak verdi. Sağlar, "Terör bitmeyecek, kan dökülmeye devam edecek. Erdoğan bunu fırsat bilerek devleti ele geçirme anlayışını gerçekleştirilecek. Tarih bunları kayda geçiriyor. Bizden sonra gelenler bu günleri yaşatanlardan, bu noktaya getirenlerden hesap soracaktır" dedi.

Haber Ara