Dolar

32,5604

Euro

34,8834

Altın

2.428,01

Bist

9.645,02

CHP Genel Sekreteri Tekin:

CHP Genel Sekreteri Tekin:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 22:40:53

CHP Genel Sekreteri Tekin:
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Eğer bu ülkeyi sevenler, bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü ve kardeşliğini düşünenler varsa Cumhuriyet Halk Partisine oy vermek zorundalar. Aksi takdirde telafisi mümkün olmayan sorunlarla karşı karşıya kalırız" dedi.

Malatya'daki Çavuşoğlu ve Paşaköşkü mahalle toplantılarına katılan Tekin, partililerden Malatya'da sadece HDP'ye oy verenlerden değil bütün siyasi partilere oy veren kimler varsa en azından sadece bu dönemlik CHP'ye oy talebinde bulunmalarını istedi.

AK Parti iktidarının "yönetemez" duruma geldiğini öne süren Tekin, dış politikada daha hassas davranılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Gerçekten şu anda çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız. Bu hükümet, bu iktidar yönetemez durumdadır. Şunun altını çizerek söylüyorum. Ne kadar oy alırlarsa alsınlar Türkiye'yi yönetme şansları maalesef ki bitmiş. Eğer bu ülkeyi sevenler, bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü ve kardeşliğini düşünenler varsa Cumhuriyet Halk Partisine oy vermek zorundalar. Aksi takdirde telafisi mümkün olmayan sorunlarla karşı karşıya kalırız. CHP, Türkiye'nin sorunlarını bilen bir parti. Türkiye'nin sahipsiz kalmaması ve yangından kurtulması için AK Parti'yle koalisyon kurmaya çalıştık ancak bu çaba başarısızlıkla sonuçlandı."

CHP'nin hazırladığı projeleri sadece AK Parti'nin değil HDP ve MHP'nin de alıp uyguladığını savunan Tekin, bu uygulamadan herhangi bir rahatsızlık duymadıklarını hatta fotokopisini çektirip üzerine amblemlerini de koyabileceklerini belirtti.

Partisinin hazırladığı bütün projelerine harcayacağı paranın tamamının 50 milyar dolar olduğunu aktaran Gürsel Tekin, şöyle devam etti:

"Onun için para sorunu yok, irade sorunu var. İrade, Cumhuriyet Halk Partisinde var. Sadece ve sadece bizim sizden arzumuz ne olursunuz sandık başına gitmeyenler ve 'Benim bir oyumla ne olur' diyenler varsa komşunuz, yakınınız, akrabanız ve kirvemiz, kim varsa pazar günü gideceksiniz, elinden tutup sandığa götüreceksiniz. Sandığa götürürken sadece CHP'yi iktidar etmek için götürmüyorsunuz. Bir ülkenin geleceğini kurtaracaksınız. Bir ülkenin geleceğini kurtarmanın yolu sizin elinizdedir."

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise bütün siyasi partilerle konuşan, anketlerde oylarını artıran tek partinin CHP olduğunu öne sürdü. CHP'nin, iktidarın ana gövdesi olacağını savunan Ağbaba, "İnşallah hep beraber çalışarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yaptıracağız. O zaman vaatlerimizi yerine getireceğiz. Biz gece demeden gündüz demeden çalışıyoruz, üzerimize düşeni yapıyoruz" diye konuştu.

Haber Ara