Dolar

32,6011

Euro

34,8170

Altın

2.493,56

Bist

9.473,85

CHP Genel Baskani Kilicdaroglu hakkinda suc duyurusu

CHP Genel Baskani Kilicdaroglu hakkinda suc duyurusu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 16:09:40

CHP Genel Baskani Kilicdaroglu hakkinda suc duyurusu
AK Parti Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde Kadın Kolları üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kırşehir Adliyesi önünde partililerle bir araya gelen AK Parti Kırşehir Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, burada yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. Olağan Genel Kurulunda ve grup toplantısında yaptığı konuşmalarda Türkiye siyasetinin geleceği açısından son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 52 oy alarak Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'a yapılan hakaretin sadece ona oy verenlere değil, millete ve bin yıllık kadim devlet geleneğine yapıldığını belirten Düğer, Kılıçdaroğlu'nun Türk Ceza Kanunu ve uluslararası sözleşmelerde güvence altına alınan "kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyetiyle, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanunun 299'uncu maddesinde hükmü bulunan "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunu işlediğini kaydetti.

Düğer ve beraberindekiler, açıklamanın ardından cumhuriyet savcılığına suç duyurusu dilekçesini verdi.

- Kırıkkale

AK Parti Kırıkkale Kadın Kolları Başkanı Nurgül Doğmuş ve partililer, Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu dilekçesini vermek üzere Kırıkkale Adliyesine geldi.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Doğmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı ifadeleri kınadıklarını söyledi.

Doğmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakaret ederken kullandığı 'namus ve şeref' kavramlarının Türk milleti için ne kadar hassas değerler olduğunu siyaset yapan her sorumlu insanın bildiğini ifade etti.

Konuşmanın ardından Doğmuş ve beraberindekiler, Kılıçdaroğlu'nun, parti kongresi ve grup toplantısında yaptığı konuşmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarette bulunduğu gerekçesiyle nöbetçi savcıya dilekçelerini verdi.

- Niğde

AK Parti Niğde Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın ve beraberindeki partililer, kent meydanında toplandı.

Sayın, burada yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı ifadeleri kınadıklarını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun kendi koltuğunu garanti altına almak, parti kongresinde ve grup toplantısında yetersizliğini örtbas etmek için kendine çirkin bir yol olan hakareti seçtiğini ileri süren Sayın, Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yaptığı hakaretle son vermeye ve kutsal değerlere saygılı olmaya davet ettiklerini vurguladı.

Açıklamanın ardından yürüyerek Niğde Adliyesine giden Sayın ve partililer, Cumhuriyet Savcılığına Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu dilekçelerini sundu.

Haber Ara