Dolar

32,5866

Euro

34,8563

Altın

2.505,98

Bist

9.679,74

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Antalya'da

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Antalya'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-04 12:07:00

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Antalya'da
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de bugün yaşananların 12 Eylül darbesinin dayattığı bir tablo olduğunu belirterek, "Bu tabloyu değiştirmemiz gerekiyor" dedi.

Ankara'dan özel uçakla Antalya Gazipaşa Havalimanı'na gelen Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanı Semih Esen ve milletvekili adayları tarafından karşılandı.

Kılıçdaroğlu, seçim otobüsüyle Gazipaşa ilçesinde tur attıktan sonra, Alanya ilçesine geçti. Mahmutlar Mahallesi'ndeki bir düğüne katılarak, vatandaşlarla sohbet eden Kemal Kılıçdaroğlu, öz çekim yaptı.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Güven Kıraathanesine oturarak çay içti ve vatandaşların sorularını yanıtladı.

Mahmutlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Top, Büyükşehir Yasası ile kapatılan Mahmutlar Belediyesi'nin CHP iktidarında yeniden açılmasını istedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da iktidara geldiklerinde kapatılan belediyelerin olduğu yerleşim yerlerine sandık koyarak, referandum yapacaklarını belirtti.

Referandum sonunda halk belediyesini istiyorsa açacaklarını, istemiyorsa açmayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kararı siz vereceksiniz. Mahmutlar'a koyacağız sandığı, diyeceğiz ki 'Ayrı belediye olmak istiyor musunuz?' Doğrudan demokrasi halkın ayağına gelecek. Demokrasiyi getireceğiz bunun sözünü veriyoruz" diye konuştu.

Muhtar Ahmet Top'un CHP milletvekili listesinde Alanya'dan adayın olmadığını, bu nedenle vatandaşlara ne diyeceklerini bilemediklerini söylemesi üzerine Kılıçdaroğlu, Alanyalıların özellikle de gençler ve kadınların CHP'ye üye olmaları gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Antalya'daki listenin ön seçimle belirlendiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Kararı halk, seçmen ve CHP'liler versin. Geleceksiniz partiye üye olacaksınız, listenin başına bir Alanyalı, sevdiğiniz, saydığınız bir arkadaşımızı Antalya'yı temsilen parlamentoya göndereceksiniz. Böyle bir çerçeve içerisinde bir olursanız, üyelerimizde oylarıyla milletvekili adaylarını belirlerse, özlediğimiz demokrasiyi tabandan başlayarak genişletebiliriz. Bugün yaşadığımız tablo 12 Eylül darbesinin Türkiye'ye dayattığı bir tablodur. Bu tabloyu değiştirmemiz gerekiyor. Türkiye'nin iradesiyle, halkın iradesiyle değiştirmemiz lazım. Yoksa benim tek başıma iradeyi kullanıp, 'Alanya'dan biri gelsin' desem, Kaş 'Niye bizden çıkmıyor' diyecek. Kararı halk versin diyoruz. Gidin partiye üye olun, kendi adaylarınızı seçin. Beğenmezseniz bir daha ki seçimde değiştirin. Dolayısıyla halkın önüne siyaset kurumunu açmış oluyoruz. O zaman göreceksiniz ki gerçek demokrasi olacak."

Demokrasilerde halk iradesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bakın seçim yaptık, hükümet kurulmadı. Niye kurulmadı? Vatandaş görevini yaptı, oyunu verdi. Birileri 'illa koalisyon olmasın' dedi. Ne olsun? Seçime gidilsin. Seçime nasıl gideceğiz? Yeni şehitler gelince. Analar ağlayacak. Millet perişan olacak, kaos çıkacak. 'Sakın benden vazgeçmeyin' diyor. Ben de açık ve net söylüyorum, bu halk senden vazgeçti. Kusura bakma. Dayatmayı bu millet kabul etmedi" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Alanya'daki mitinge katılmak üzere alana hareket etti.

Haber Ara